Rana/B&Y får ikke spille de tre kampene som ville blitt helt avgjørende for å berge plassen i 3. divisjon, men kan (trolig) juble over at man berget plassen med dobbelt-triumfen i Trondheim sist helg. Arkivfoto: Roger Marthinsen

Håndball-sesongen er avlyst!

Skrevet av Roger Marthinsen
11.03.2020 17:28 - OPPDATERT 11.03.2020 19:32

Alle kamper unntatt på toppnivå er avlyst. Det betyr at Rana/B&Ys skjebne ikke blir avklart på banen.

Norges Håndballforbund har besluttet å avlyse all regional kampaktivitet med unntak av REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon, fra og med i morgen torsdag 12. mars. Beslutningen gjelder alle aldersklasser.

– Sesongen er rett og slett avsluttet. Det er rett og slett ikke rom for å kunne fortsette sesongen, slik situasjonen er nå. Vi er nødt til nødt til å følge de retningslinjer som blir gitt av Folkehelseinstituttet, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, til Rana No.

– Unntaket er de tre øverste serienivåene, men disse er underlagt en fortløpende vurdering med hensyn til videre forløp, sier Langerud. 

Vedtaket, som ble fattet i dag av en samlet nasjonal ledergruppe i Norges Håndballforbund, innebærer blant annet at Rana/B&Y, sammen med alle Rana-lag som spiller i aldersbestemte serier, er ferdigspilt for sesongen.

De tre siste kampene, mot Sandnessjøen, Orkanger og NTNUI, kommer med andre ord ikke til å bli spilt. Kampene mot SIL og Orkanger ble besluttet utsatt tidligere i dag; SIL-kampen ble flyttet fra i kveld til 31. mars mens Orkanger aldri rakk å bli omplassert innen forbundet tok beslutingen om å avlyse resten av sesongen.

De tre gjenstående var kampene som ville avgjort om Rana/B&Y berget plassen i 3. divisjon. Nå blir den skjebnen avgjort av personer i håndballforbundet.

– Vedtaket vil få konsekvenser for opp- og nedrykk i seriesystemet. Norges Håndballforbund vil i løpet av de nærmeste dagene komme tilbake til hvordan dette løses. Vi har folk som skal jobbe med dette i dagene som kommer, sier Langerud, som understreker at beslutningen om å avlyse resten av sesongen ikke er noe man gjør med lett hjerte.

– Jeg beklager den situasjonen som norsk håndball nå står overfor. Signalene fra helsemyndighetene er imidlertid så tydelige at dagens beslutning fremstår som en riktig avgjørelse, sier Erik Langerud.

Dersom håndballforbundet legger dagens tabellsituasjon til grunn, vil Rana/B&Y spille i 3. divisjon også neste sesong. Laget klatret nemlig over nedrykksstreken da laget slo Melhus og Rindal i Trondheim sist helg. Rett under streken ligger Sverresborg 2, ett poeng bak Rana/B&Y. Og ettersom de to lagene har spilt like mange kamper, vil det ikke være unaturlig at Rana/B&Y beholder 10. plassen i serien. 

Dersom dette blir utfallet ble altså borteseieren over Strindheim – der Rana/B&Y ble det eneste laget som klarte å ta poeng fra laget som ble suveren sereiemester – helt avgjørende for at plassen ble berget. 

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.