Rana Røde Kors er på plass i kveld og skal bistå med vakthold ved rasområdet i Brennstadmoen gjennom helga. Foto: Rana Røde Kors

Håper de evakuerte kan flytte hjem etter helgen

Skrevet av Roger Marthinsen
16.04.2020 19:23 - OPPDATERT 17.04.2020 06:02

Rasområdet er stabilisert – jobber for å sikre området permanent.

En geotekniker har i dag på nytt vurdert rasområdet på Ytteren. Konklusjonen er at raset, som gikk natt til i går, har stabilisert seg. NVE gjør nå tiltak for å sikre området permanent.

Dette melder Rana kommune i en pressemelding i kveld.

Det skal legges stein i bekken for å stabilisere området fra Brennstadmoen 9 – 14. Dette arbeidet er påbegynt, og vil fortsette inn i helgen. Veien gjennom rasområdet vil være stengt for ferdsel så lenge husene er evakuert.

Ospas er i gang med å fylle Yttrabekken med stein, for å stabilisere massene og hindre nye ras. Foto: Roger Marthinsen

– Adkomst til øvre del av Brennstadmoen og Åkerhåjen vil skje fra Yttraheia. Etter at evakueringen er over, vil det bli tilrettelagt for gang- og sykkeltrafikk forbi området, sier kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen i pressemeldingen.

Evakueringen av de fem husstandene vil gjelde til og med søndag, men man tar forbehold om forlengelse.

Thor-Freddy Storeng, Mo i Rana bydrift, på post  for å hindre at folk beveger seg innenfor det avsperrede rasområdet. Foto: Roger Marthinsen

– De evakuerte blir tatt hånd om av kommunen, og ble på et informasjonsmøte i kveld orientert om situasjonen. Foruten geotekniker deltok ordfører og Rana kommunes bydriftssjef, veisjef, beredskapskoordinator og kommunikasjonssjef, sier Slettan Olsen.

Så lenge arbeidet pågår og Brennstadmoen er stengt, vil det bli holdt vakt ved veisperringene. Rana Røde Kors er engasjert for å bistå kommunen med vakthold gjennom hele helgen.

[annonse]
----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.