Halvdan Sivertsen feirer 70 år med stort show i Oslo Spektrum neste år. Foto: Raymond Engmark

Halvdan feirer 70-årsdagen med stort show i Oslo Spektrum: – Det er rørende at de vil hylle gubben!

Skrevet av Sindre Kolberg, Sondre Skjelvik
08.10.2019 06:00

Sammen med KORK og ulike venner står han på scenen 25. januar neste år, like etter at han har fylt 70 år.

5. januar 2020 fyller Halvdan Sivertsen 70 år.

Det betyr imidlertid ikke at veteranen hviler på laurbærene. På sin egen Facebook-side har han nå presentert sitt kommende show i Oslo Spektrum, som skal markere bursdagen.

– Dette blir veldig kult. Jeg får stå på scenen sammen med KORK og gode venner, det blir veldig spennende, sier en engasjert Halvdan til Bodø Nu. 

Showet går av stabelen lørdag 25. januar neste år, og vil bli med KORK og ulike venner.

 

RØRT

Den spreke 69-åringen meddeler at arrangementet vekker følelsene i han. 

– Jeg blir rørt av både management og NRK som har lyst å markere meg på denne måten. Hylle gubben. Det er nesten litt overveldende, sier han og ler. 

– Men det er jo veldig hyggelig. Diskusjonen kom opp på sensommeren, også har jeg et veldig kreativt management som har fått til dette. At de får med seg KORK er også veldig stilig. De stiller jo med enorme ressurser. 

[annonse]
– Hvordan føles det å nærme seg 70 år? 

– Det går så langsomt at det merker jeg ikke så mye til. Ser jeg på bilder fra 10-20 år tilbake så har det jo skjedd noe, men i det daglige merker jeg det ikke, forklarer han.

– Men hadde jeg vært tilbake i den kroppen jeg hadde for 20 år siden hadde jeg kanskje merket at det har skjedd noe med spenst og styrke. Så lenge jeg er frisk, og for gjøre det jeg ønsker, er det bare å stå på. 

 

HÅPER FOLK TAR TUREN

Han mimrer tilbake til 1981, da han første gang spilte med KORK. Da under Grand Prix. 

– Det var en opplevelse. Jeg var vettskremt og endte vel opp på 6. eller 7. plass. Jeg lovet meg selv at jeg aldri skulle gjøre det igjen. Være med i Grand Prix altså. Å spille med KORK var fantastisk. Det gleder jeg meg til å gjøre igjen. 

– Hva med oss i Bodø, som gjerne vil feire med deg? 

– Dere er hjertelig velkommen til Oslo! Det må kanskje organiseres en togtur til Oslo, sier han og ler.

– Neida, folk fra Bodø er vant til å reise. Jeg håper både lokale her, og i Nord-Norge tar turen. 

– Så det blir ingen konsert i Bodø? 

– Jeg tror ikke jeg har kapasitet til mer enn et slikt show. Jeg hadde både 40, 50 og 60-årsdagen min i Bodø. Jeg får ta 80-årsdagen min her. 

– Ja, og 100-årsdagen. 

– Haha, ja nettopp. Nei, dette er andre enn meg som har funnet ut at dette er en glimrende anledning for en stor konsert i Oslo. Det har rett og slett blitt gitt til meg. Jeg får bare takk og bukke, jeg er virkelig takknemlig.  

– Hvordan skal du feire privat? 

– Det vet jeg ikke enda. Det er jo bare oktober. Så langt har jeg ikke tenkt, men jeg må vel finne på noe! 

Avslutningsvis ber han om at vi påpeker når billettsalget starter. 

– Husk å skriv at billettene legges ut for salg på onsdag klokken 09:00. Så slipper jeg at folk begynner å mase når de ikke får kjøpt, sier han og humrer.

Om showet skriver Oslo Spektrum på sine hjemmesider:

Halvdans karrieren spenner over 50 år, fra den spede starten i Bodøs pop- og rockmiljø på 60-tallet, via visebølgen på 70-tallet, til å bli en av landets mest populære artister de 30 siste årene. 

[annonse]
I tillegg til å gi ut en rekke prisbelønte album og være en fjerdedel av tidenes største norske supergruppe, Gitarkameratene, har musikken til Halvdan blitt brukt i både film og teater. Dessuten vil Halvdan, for en hel generasjon nordmenn, alltid huskes som «faren» til Labbetuss. 

Når Halvdan og et A-lag av norske artister inntar Oslo Spektrum vil flere generasjoner lytte, synge med, le og kanskje tørke en tåre eller to. Vi garanterer en kveld med hits og klassiske låter, med kort vei mellom ellevill gapskratt og det dypeste alvor. Med skråblikk på oss selv, samfunnet rundt oss og tida vi lever i. Med myke ballader og fengende refrengene, i en mer storslagen innpakning enn noen gang tidligere. Såpass må til når man skal feire en ekte hedersmann!