Eivind Mikalsen overtar som adm.dir i Helgeland Kraft, når Ove A. Brattbakk slutter den 30. juni.

Her er Helgeland Krafts nye toppsjef

Skrevet av Roger Marthinsen
12.02.2018 14:33 - OPPDATERT 13.02.2018 10:35

Eivind Mikalsen skal overtar som administerende direktør i Helgeland Kraft, etter Ove Brattbakk.

Styret i Helgeland Kraft har vedtatt å ansette Eivind Mikalsen som ny administrerende direktør. Mikalsen overtar stillingen etter Ove A. Brattbakk, som slutter i stillingen den 30. juni i år.

Mikalsen kommer opprinnelig fra Mosjøen. Han har siden 2015 hatt stillingen som fabrikksjef ved Hydro sitt aluminiumsverk i Sunndal. Før dette var han verkssjef ved Alcoa i Mosjøen, i syv år. Han har også mange års erfaring som prosjektleder for nybygg ved Slipen Mekaniske i Sandnessjøen. 

Mikalsen har ingeniørutdanning fra NTNU innenfor drift- og vedlikehold, samt videreutdanning innenfor materialteknologi og prosjektarbeid. Han sitter også i styret i UNN.

Mikalsen sier i en pressemelding at han gleder seg meg til å ta fatt på oppgaven som ny administerende direktør i Helgeland Kraft.

– Helgeland Kraft har en sterk posisjon på Helgeland. Det blir spennende å være med på å utvikle selskapet videre i regionen. Jeg ønsker å spille på lag med organisasjonen for å få ut det beste av det beste i den, sier den påtroppende Helgeland Kraft-direktøren. 

Styreleder i selskapet, Tom Eilertsen, er godt fornøyd med at Mikalsen har takket ja til stillingen.

– Vi startet rekrutteringsprosessen i oktober og hadde innledningsvis 28 kandidater til vurdering. Etter en grundig prosess med bistand fra ekstern rådgiver konkluderte vi med at Mikalsen er den kandidaten som er best kvalifisert ut fra den kravspesifikasjon som er satt for stillingen. Jeg er meget fornøyd med at han vil ta over en av de mer utfordrende og viktige lederstillingene på Helgeland, sier styreleder Tom Eilertsen.

Mikalsen begynner i jobben 1. juni, og overtar som administrerende direktør den 1. juli.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.