– Møter med Kåre var alltid gode møter, uansett om man var enige eller ikke, skriver Hilde Lillerødvann i dette minneordet over Kåre Sjåvik. Foto: Allskog

"Han hadde et øye for helheten og fellesskapet"

MINNEORD: Minneord Kåre Sjåvik

Det var med stor sorg vi i Rana Senterparti mottok beskjeden om Kåres bortgang.

Kåre var en samfunnsengasjert mann, som over mange år har hatt ulike tillitsverv i Rana Senterparti. Han var i en periode leder i partiet, og har representert partiet i kommunestyret og ulike utvalg. I det siste året hadde vi gleden av å ha Kåre med som vararepresentant i flere kommunestyremøter.

Møter med Kåre var alltid gode møter, uansett om man var enige eller ikke. Han hadde en god og lun humor, og utfordret de rundt seg med reflekterte og gode spørsmål.

Kåre hadde en stor interesse for organisasjonsarbeid, med en rekke verv i mange landbruksorganisasjoner bak seg. Han viet mye av sin tid til arbeid i Skogeiersamvirket, der han var tillitsvalgt i en årrekke. Han har også vært leder i Ytre Rana Bondelag, samt hatt verv i produsentlaget i Tine.

Kåre var innovativ og nysgjerrig på nye ting i landbruksnæringa og organisasjonslivet. Han søkte ivrig opp ny kunnskap, og var opptatt av utvikling og fakta. Han hadde et øye for helheten og fellesskapet, og hadde alltid et gjennomgående budskap om at det var viktig å stå sammen, og å jobbe for helhet og langsiktighet i norsk matproduksjon.

Dette var et altfor tidlig tap av en god mann som alltid hadde bygdenes beste for øyet.

På vegne av Rana Senterparti - en siste hilsen til Kåre Sjåvik.

 

[annonse]
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.