Fredrik Myrvang og Vladislav Vaskevic fra Polarsirkelen vgs. gjorde en god figur under skole-NM for yrkesfagene, selv om det ikke ble en topp 3-plassering. Foto: Henry Lee

Hang med i medaljestriden til siste oppgave

Skrevet av Roger Marthinsen
12.04.2019 17:00 - OPPDATERT 12.04.2019 19:32

Fredrik Myrvang og Vladislav Vaskevic fra Polarsirkelen videregående skole ble uplassert i skole-NM i automatisering, som torsdag ble gjennomført ved Borg videregående skole i Sarpsborg.

Gullet gikk til Vestfold, Oppland tok sølv og Sogn og Fjordane fikk bronsemedaljen. Bare de tre beste av de tolv lagene som deltok i NM fikk vite plasseringen.

De tre første oppgavene som omhandlet regulering, mekanisk arbeid og PLS programmering, løste Fredrik og Vladislav overbevisende. På den fjerde og siste oppgaven, som var en motoroppkobling samt konfigurering av frekvensomformer, fikk de imidlertid tidstrøbbel og havnet dermed utenfor medaljestriden.

– Jeg tror de begynte å bli litt slitne etter en lang dag. Vi må allikevel si oss svært fornøyd med en solid gjennomføring av konkurransen fra våre to elever. Både Fredrik og Vladislav syntes det hadde vært en flott opplevelse å få delta i skole-NM. De gjorde et godt inntrykk på dommerne jeg snakket med etter konkurransen, og de var ikke så langt fra en medaljeplass, sier lærer ved Polarsirkelen vgs., Øystein Fagerli.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.