En av to ovner blir holdt stengt i flere år fremover

Skrevet av Roger Marthinsen
13.10.2020 12:28 - OPPDATERT 13.10.2020 19:31

Ferroglobe setter i gang utredning for å kartlegge konsekvensene for sine ansatte.

For temmelig nøyaktig et år siden – den 14. oktober i fjor – ble det sendt ut permitteringsvarsel til de 88 ansatte hos Ferroglobe. Årsaken var markedssituasjonen som medførte en produksjonsstans.

I begynnelsen av mars i år startet man opp produksjonen igjen, men da med bare én av to ovner. Nå er det klart at selskapet kommer til å kjøre videre med bare én ovn, i lang tid fremover:

Ferroglobe PLC har i sin strategiplan for 2021–2023 besluttet å opprettholde nedstengning av en av to smelteovner i Mo i Rana.

Dette melder Ferroglobe Mangan Norge AS i en pressemelding i dag.

– Lave priser på selskapets produkter samt en forventet svak markedsutvikling medfører at selskapet pr. i dag ikke finner det forsvarlig å starte opp produksjon på ovn 2, sier administrerende direktør Roar Bustnes, som videre melder at man nå, i nært samarbeid med tillitsvalgte og selskapets eiere, skal utrede nærmere hvilke konsekvenser beslutningen vil få for ansatte og leverandører av materiell og tjenester.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.