Prosjektleder hos Helgeland Kraft, Pål Wikran Vassvik, med en av de strømmålerne som i løpet av årets skal installeres hos 45.000 kunder på Helgeland. Foto: Helgeland Kraft

Har byttet ut 12.000 strømmålere

Skrevet av Roger Marthinsen
16.04.2018 10:19 - OPPDATERT 16.04.2018 17:49

Helgeland Kraft har nå byttet ut 25 prosent av de gamle strømmålerne på Helgeland. – Prosjektet er i rute, sier prosjektleder Pål Wikran Vassvik.

– Vi har nådd en viktig milepæl og har byttet 25 prosent av målerparken. Vi er i godt driv og på skjema med utbyggingen. Det er vi svært fornøyd med, sier Pål Wikran Vassvik, prosjektleder for utrulling av AMS-målere i Helgeland Kraft.

Før årets slutt

Før året er omme skal 45.000 nye målere være montert, så fortsatt er det en omfattende jobb igjen å gjøre.

– Det er et stort prosjekt å bytte 45.000 målere på Helgeland. Prosjektet skal være ferdig innen utgangen av året. Det krever mye logistikk, sier Vassvik i en pressemelding.

Dersom du ennå ikke har fått byttet ut strømmåleren, så vil du først motta to brev der du fr informasjon med varsel om utskifting. Når dagen for installatør-besøk nærmer seg, får du først en SMS noen dager i forkant, og deretter en påminnelse dagen før.

Pålagt av myndighetene

AMS er en betegnelse for automatiske strømmålere – også kalt smarte målere.

– Teknologien i de nye strømmålerne vil bidra til lavere kostnader over tid for nettselskapene, og lavere nettleie til kundene, sier Helgeland Kraft i en pressemelding.

– Det er myndighetene som har bestemt at disse skal innføres. Målerne skal samle inn informasjon om belastningen på strømnettet. Dette er primæroppgaven til de nye målerne, og det gir nettselskapene god oversikt over hvor det trengs utbedring. I kjølvannet av det kommer mange andre positive gevinster for deg som kunde, uttaler Helgeland Kraft.

Avdekker feil raskere 

En av fordelene man peker på, er at automatiske strømmålere gjøre det lettere å oppdage strømbrudd. I tillegg gir de deg som kunde mulighet til å holde oversikt over strømforbruket ditt, samtidig som måleravlesningen skjer automatisk.

– Hvis du har strøm på hytta og et tre faller i en storm og bryter koblingen i lavspentnettet, vil du nok ikke oppdage det før neste gang du er der. Med de nye strømmålerne kan vi oppdage strømbruddet raskere, og vi kan sende montørene til riktig sted for å gjøre reparasjoner, sier Vassvik.

Spenningskvalitet er også noe mange kunder er opptatte av. På slutten av et linjestrekk kan du ha for lav spenning, noe som fører til svakere lys eller andre konsekvenser. Med AMS vil nettselskapet kunne få et mye bedre bilde av hvordan strømnettet ser ut.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.