Chinchin håper å finne et nytt hjem der noen vil kose med henne.

Har du et hjem til Chinchin (16)?

Skrevet av Henry Lee
15.07.2021 17:00 - OPPDATERT 15.07.2021 19:31

Mette Jakobsen i dyrebeskyttelsen leter etter noen som kan gi Chinchin et godt hjem.

Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana leter etter noen som ønsker å gi et hjem til katten Chinchin på 16 (!) år.

– Dessverre sliter vi med å få omplassert henne, sier styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana, Mette Jakobsen.

Hun beskriver Chinchin som en katt som vil trives best med å være eneste katt i huset, og bare vil kose hele tiden. 

Frem til i fjor bodde hun i et annet hjem. Men da hun ikke trivdes der, av flere årsaker, la hun ut på vandring. Eierne kom frem til at det var best om Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana overtok Chinchin og fant et nytt hjem til henne.

– Noe som er en ærlig sak, og et godt valg, sier Jakobsen.

Hun forteller videre at Chinchin ble adoptert på nyttårsaften.

– Alt gikk kjempefint i starten, men hun kom ikke overens med de to andre kattene i huset. 

– Vi har prøvd siden mars å finne et nytt hjem til henne, og i går ble hun levert inn til oss. Akkurat nå bor hun på akuttrommet til Bodil (Holten, styremedlem i Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana, journ.anm.), og Chinchin som er så snill og selskapssyk fortjener et godt hjem!

Jakobsen sier at de ikke opplever store problemer med å få omplassert eldre katter — med forbehold om at de ikke får inn så veldig mange av de. 

[annonse]
– Kattene vi får inn som har gått ute lenge er umulig å si eksakt alder på. Flere av kattene vi har hatt kan ha vært rundt 10 år. Men en 16-åring er mer sjeldent.

– Kompis på 14 — snart 15 — er vel den eldste vi har som er i fosterhjem akkurat nå. Han gikk ute på Nesna i 12 år og ingen ville vite av han. Hun som har han i fosterhjem hos seg nå blir å beholde han.

– Ellers hadde vi en katt inne på 10 år som ble omplassert til oss grunnet flytting. Han ble nylig adoptert, sier Jakobsen. 

(Saken fortsetter under bildet)

Mette Jakobsen beskriver Chinchin som en meget kosete og selskapelig katt.

Hvorfor folk ikke ønsker å adoptere eldre katter, tenker Jakobsen har med usikkerhet rundt hvor mange år katten har igjen å leve.

– Jeg forstår jo at folk kan være redde for å bli glad i katten, og så lever den kanskje ikke i så mange år etter man har fått den. Men de eldre kattene trenger jo også kjærlighet og omsorg de siste årene sine.

– Dessuten kan de jo bli veldig gamle.

Jakobsen håper å nå noen som kunne tenke seg å gi Chinchin et godt hjem som hun kan bli værende i. Til tross for at det ikke fungerte med de to andre kattene i hennes forrige hjem, tror Jakobsen at Chinchin kan gå overens med andre eldre, rolige katter — kanskje en eldre hannkatt.

– Hun ville passet ypperlig hos eldre mennesker som er mye hjemme og som kan kose med henne hele tida!