Det var politi til stede på Nesna i går, da rektor Hanne Solheim Hansen offisielt åpnet studieåret. Politiet avviser at denne tilstedeværelsen hadde noen sammenheng med truslene som har vært rettet mot Nord-rektoren, Illustrasjonsfoto

Har henlagt trusselen mot Nord-rektoren

Skrevet av Roger Marthinsen
28.08.2019 15:32 - OPPDATERT 28.08.2019 17:00

Politiet: Trusselen var motivert av forslaget om nedleggelse.

Politiet bekrefter at vi har mottatt anmeldelse av en trussel, som har blitt fremsatt skriftlig mot Nord Universitet-rektor Hanne Solheim Hansen. Trusselen er fremstatt for en tid tilbake.

– Trusselen forstås slik at den er motivert av de foreslåtte nedleggelsene av studiesteder på Nesna og Sandnessjøen. Trusselen var anonym, sier politiadvokat Marit Olsen Heggstad i Nordland politidistrikt.

– Politiet vurderte flere etterforskingsskritt i saken, herunder kriminalteknisk undersøkelse. Opplysninger i saken tilsa imidlertid at både trusselbrev og konvolutt var håndtert av et stort antall hender, før disse kom til politiet. Slik undersøkelse ville derfor vært formålsløs. I lys av dette ble saken henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann, sier Heggstad.

Da rektor Hanne Solheim Hansen i går foretok åpningen av Nord universitet ved studiested Nesna, var det også politi til stede.

– Politiet er kjent med at det har vært stilt spørsmål rundt politiets tilstedeværelse ved studieårets start på Nesna i går. Politiets tilstedeværelse var av rent forebyggende karakter. Politiets tilstedeværelse var ikke knyttet til en konkret trussel. Vi var invitert til å delta og så på det formålstjenlig å gjøre det, sier politiadvokat Marit Olsen Heggstad. 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.