Eigil Dåbakk vil bli administrerende direktør i Nemko Norlab. Foto: Roger Marthinsen

Har kjøpt opp SINTEF Norlab: – Dette innebærer spennende utviklingsmuligheter

Møter internasjonal konkurranse med å vokse ut av Norge.

Nemko Group AS (Nemko) har overtatt aksjemajoriteten i SINTEF Norlab, som er den største norskeide laboratorievirksomheten innenfor miljøovervåkning, analytisk kjemi, mikrobiologi og veterinærmedisin.

– SINTEF Norlabs kompetanse kombinert med Nemkos sterke test- og sertifiseringsmiljø gir kundene et enda mer komplett miljø, fra kjemiske analyser og miljømålinger til dokumentasjon og internasjonale godkjenninger, skriver Nemko Group i en pressemelding.

SINTEF Norlab skifter navn til Nemko Norlab AS, men ellers er det "business as usual".

– Oppkjøpet er et videre steg i Nemkos vekststrategi, og gjenspeiler vår målsetting om å støtte det grønne skiftet gjennom en utvidelse av tjenestene våre til å omfatte også kjemisk testing. Vi blir nå i enda bedre stand til å møte behovene til eksisterende og framtidige kunder på en kompetent og kostnadseffektiv måte.”, sier Per Ove Øyberg, konsernsjef i Nemko Group.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Per Ove Øyberg, konsernsjef i Nemko Group.

Etter oppkjøpet har Nemko 240 ansatte i Norge, og antallet lokasjoner øker fra fire til seksten. SINTEF Norlab har i dag tolv lokasjoner fra Porsgrunn i sør til Glomfjord i nord, og har hovedkvarteret i Mo i Rana. Nemko tilbyr sine kunder markedsadgang til over 150 land, og har kontorer og laboratorier i Asia, Nord-Amerika, Europa, Midtøsten og Afrika. Etter oppkjøpet vil Nemko Group ha til sammen cirka 750 ansatte i hele verden.

– Med SINTEF Norlab ombord, er vi stolte over å styrke posisjonen til Nemko i det norske hjemmemarkedet. Gjennom kompetansebygging, investeringer og samarbeidsvilje, ønsker vi å bidra til utvidelse av SINTEF Norlabs tjenesteportefølje. Det gjelder både nye tjenester innen miljø og bærekraft, og geografisk, ved å støtte kunder utenfor Norge, sier Kristian Myrbakk, som leder Nemko New Business.
 – Dette innebærer spennende utviklingsmuligheter for både Nemko og SINTEF Norlab, for kundene våre, og for våre ansatte. Vi har svært høy kompetanse, en sterk posisjon i det norske markedet, og kan støtte videre utvikling av Nemko. Nemkos globale tilstedeværelse gjør på sin side at vi vil kunne forfølge vår målsetting om vekst utenfor Norge, sier administrerende direktør i SINTEF Norlab, Eigil Dåbakk, i en kommentar.

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Eigil Dåbakk vil forbli administrerende direktør i Nemko Norlab, og blir en del av Nemkos utvidede lederteam.

– Vi ser fram til å samarbeide med Nemko for fortsatt utvikling og vekst i selskapet. Dette er en spennende utfordring for oss. Det er jo akvakultur som ligger mitt hjerte nærmest, og vi ser særlig fram til å videreutvikle Nemko Norlabs tilstedeværelse der, sier Bjørn Vegard i SMK Utvikling AS, som forblir minoritetseier i Nemko Norlab med 42 prosent av aksjene.
 

Om Nemko

Nemko tilbyr markedsadgang til over 150 land for produsenter og importører av elektriske produkter gjennom tilstedeværelse på 25 lokasjoner globalt samt et nettverk av partnere. I tillegg tilbyr Nemko testing, inspeksjon og sertifiseringstjenester knyttet til produkter og systemer.

 

SINTEF Norlab

SINTEF Norlab er ett av Norges største laboratorie-selskaper, og tilbyr miljøovervåkning, kjemiske analyser, mikrobiologi og veterinærmedisin, i tillegg til prøvetaking  

og rådgivning. SINTEF Norlab har har hovedkontor i Mo i Rana og laboratorier i Namsos, Frøya-Hitra, Kristiansund, Molde, Søre Sunnmøre, Surnadal, Fosen, Oslo, Brønnøysund, Porsgrunn og Glomfjord. Selskapet støtter omlag 1600 kunder i industrien, offentlig sktor og privatpersoner. SINTEF Norlab er godt posisjonert til å støtte industrien i å møte utfordringene knyttet til det grønne skiftet, og for å bistå akvakultursnæringen og land-basert industri.

****

 ***

 ***