Foto: Roger Marthinsen

Har plukket ut kandidatene til Havmannprisen

Skrevet av Roger Marthinsen
27.04.2020 17:00

Fire kandidater til den 22. Havmannprisen – hvem som vinner blir offentliggjort 6. mai.

Havmannjubileet har blitt annerledes enn først planlagt, og den store jubileumsuka som var planlagt omkring Havmannes bursdag, er utsatt inntil videre. Havmannprisen 2020 blir imidlertid delt ut på Havmannens 25-årsdag, den 6. mai. Prisutdelingen vil foregå som en «livesending» fra Rana bibliotek onsdag 6.mai klokken 18.00, der vinneren av Havmannprisen vil bli annonsert.

Juryen for litteraturprisen Havmannprisen har bestått av juryformann Siri Gaski, samt jurymedlemmene Ole Burås, Anita Hartviksen Ravn og Sigrid Merethe Hanssen. De har plukket ut fire nominerte til den 22. Havmannprisen:

Ingvild Solstad-Nøis: Eid

Eid og tenåringsdatteren Alida flytter til et nytt sted, og Eids intense ønske om å være en tilstedeværende mor og venn gjør at hun skremmer unna både datteren og nye bekjentskaper. Eid prøver hardt å være vellykket, men det ender stadig keitete, hun er vanskelig å like, men ubehagelig gjenkjennbar, i en fortelling om morskjærlighet som er ubekvem men medrivende lesing.

Kjersti Anfinnsen: De siste kjærtegn

Birgitte, en pensjonert hjertekirurg, sitter i Paris og er bitter, besk, og en uimotståelig hovedperson. Med en søster i Norge hun kanskje ikke liker og kun snakker med via videosamtale, en karriere i New York bak seg, og stort sett bare døden foran seg, er det likevel både kjærlighet og et fandenivoldsk håp å spore.

Monika Steinholm: Vi var en gang

Saga og Sofie var bestevenner, men nå har de knapt snakket sammen på årevis; livene deres er vidt forskjellige, men kanskje finnes det håp for både dem og framtida? Gjennom Steinholms sedvanlig vellykkede skiftende fortellerperspektiver, får vi klimaendringer, kjærlighet og sosialrealisme på ungdomsvis.

Morten Wintervold: Byen byen babyen

[annonse]
Selv om Wintervolds forrige diktsamling het Oldemor, du er med barn, er det i denne boka poeten som blir far, i et tilgjengelig og gjenkjennelig språk; et nordnorsk byliv fylt av skit, sæd og kropp, men også natur, slekt, og kjærlighet. Wintervold er en poet som gjør poesien både enkel og rik, i en diktsamling som kan leses og gjenleses, ofte. 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.