Foto: Sondre Skjelvik

Har utsatt skjebnemøtet med fire timer

Skrevet av Roger Marthinsen
15.10.2020 11:50 - OPPDATERT 15.10.2020 13:36

Helse Nord klarte ikke få opp stream fra styremøtet – gjør nytt forsøk klokken 14.

Helse Nords styre skulle etter planen behandle forslaget om å flytte alle tarmkreftoperasjoner fra Helgelandssykehuset til Nordlandssykehuset, klokken 10 i dag. Tekniske problemer med overføringen av møtet har imidlertid ført til at styremøtet nå er utsatt til klokken 14.

– Styremøtet utsettes til kl 14:00, slik at vi kan få strømmet møtet som planlagt. Vi beklager tekniske problemer, meldte Helse Nord, etter en times tid med forsøk på å få satt i gang styremøtet som planlagt.

Utgangspunktet for dagens styremøte er at sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir har besluttet at alle tarmkreftoperasjoner ved Helgelandssykehuset, midlertidig skal utføres ved sykehuset i Mo i Rana. Dette som en konsekvens av tarmkreft-rapportene der det er påpekt alvorlige avvik ved sykehuset i Sandnessjøen.

Helse Nord-direktør Cecilie Daae har imidlertid ikke tillit til at Helgelandssykehuset vil klare å gjøre jobben sin. Hun har derfor bedt styret i Helse Nord om å vedta at Helgelandssykehuset inntil videre ikke skal utføre tarmkreft-operasjoner i det hele tatt, og at alle pasienter skal sendes til Nordlandssykehuset.

Forslaget har vakt meget sterke reaksjoner blant de ansatte ved sykehuset på Mo. I en uttalelse som er signert nærmere 400 ansatte, gjør man det klart at dersom Helse Nord-styret følger Daaes innstilling, er dette å anse som mistillit overfor Helgelandssykehuset i Rana – og at dette er en mistillit som i så fall vil bli gjengjeldt.

----------

LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.