Di Derre på Havnafestivalen 2019. Foto: Martin Dahl

Havna 2020 avlyst - 2021 kommer til å bli et magisk år

Skrevet av Kristian Rødvand
25.04.2020 16:06

Ingen får legge til kai på Havna 2020. Festivalsjef Morten Rudi Johansen kaster imidlertid ikke bort tiden har alt satt datoen for neste års festival.

Det blir dårlig med store festivaler er i Norge i 2020 etter at regjeringen forlenget forbudet mot arrangementer med over 500 i publikum fram til 1. september.  Dermed ryker også Havnafestivalen i Sandnessjøen, som skulle gått av stabelen  14-15 august. Festivalsjef Morten Rudi Johansen synes naturlig nok det er trist.

– Vi respekterer at det var det de kom fram til, vi er i samme båt alle sammen, men det er selvfølgelig synd at det ikke blir noen festivaler, sier Johansen.

– Nå blir det ikke festivaler noen steder. Det er ikke mer synd på oss en på andre, legger han til.

Johansen er ikke overraskt over at forlengelsen kom.

– Det lå i kortene at det kom til å skje. Slik situasjonen er kan vi jo ikke være flere enn fem samlet, å plutselig skulle få lov til å være over 3000 høres rart ut.

At en hel festival ryker merkes på bankkontoen, men Havna holder seg flytene takket være god støtte.

– Vi har heldigvis gode samarbeidspartnere, som  er med oss i gode og onde dager, som man sier. Det er veldig hyggelig at de også vil at vi ska greie oss i gjennom dette, og som sagt har vi jo også støtteordingee fra staten som gjør at vi blir i ivaretatt, sier han.

Nå ser festivalsjefen fram til å reise kjerringa igjen til neste år. Planleggingen er allerede i full gang.

– Nå peiser vi på fram mot 2021. Datoene er allerede satt til 13. og 14. august. Det kommer til å bli tidenes festival, erklærer han.

[annonse]
– Jeg tenker at vi må bare brette opp ermene. Etter at bestemmelsen ble kjent har jeg allerede snakket med to bookingbyråer, så det er allerede i gang. Bestemmelsen får vi ikke gjort noe med, så da må vi bare tenke at 2021 kan bli et magisk år for alle sammen etter et år uten et eneste arrangement. Det kommer til å bli episk, det blir en stemning vi aldri har vært borti før. Det tror jeg om jeg ser i glasskula, humrer han.

Noen mini-Havna som erstatning for årets festival ser han ikke for seg, men han ser ikke bort i fra at de kan komme til å arrangere noen mindre konserter dersom bestemmelsene om arrangementer under 500, som blir tatt på torsdag førstkommende, tillater det.

– Det kan godt hende vi finner på ett eller annet. Vi får høre hva regjeringen sier og komme tilbake til det. En fest med lokale band hadde vært kult.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.