Hedvig Mollestad trio er klar for Smeltedigelen 2020. Foto: Julia Mari Engelstad

Stor-signeringer for Smeltedigelen

To av de mest spennende profilene i norsk og internasjonal musikk er klar for Smeltedigelen.

– Vi er utrolig glade og stolte over at vi har gjort avtaler med disse spennende og særdeles dyktige artistene, sier festivalleder for Smeltedigelen, Bjørn Bonsaksen, når han presenterer festivalens booking av Hedvig Mollestad trio og Sinikka Langeland .

– Jeg var så heldig at jeg var en av dem som fikk plass på konserten med Hedvig Mollestad trio da hun avsluttet årets Hemnes jazz. Hun er et rått vidunder av en gitarist, og bandet har en energi du sjelden får oppleve, sier Bonsaksen. 

– Sinikka Langeland er en meget særegen, men på ingen måter en sær artist. Hun maler sine egne lydbilder og visjoner sammen med sitt superlag av musikere. Det er bare å lukke øynene og drømme seg bort og inn i et fantastisk musikalsk landskap. Velkommen til Sinikka og hennes Sauna Cathedral på hovedscenen/Nordland teater siste helga i oktober, sier Smeltedigelen-sjefen.

Hedvig Mollestad og Sinikka Langeland beskrives som to av de mest spennende profilene i både norsk og internasjonal musikk.

Hedvig Mollestad trio ble startet i 2009, etter at Mollestad ble «årets unge jazztalent» under Moldejazz,  og trioen ble signert til Rune Grammofon påfølgende år. 

– Jazz eller rock? Stonerswing? Eller kanskje doomjazz? Classic Rock eller nærmest Jazz Sabbath. Bandets eklektiske miks av referanser går fra Black Sabbath og Jimi Hendrix til John Coltrane, samtidsjazz og metal. Dette har vist seg å være en suksessoppskrift, skrives det om bandet.

Smeltedigelen-klare Sinikka Langeland. Foto: Linda Schade

Sinikka Langelands prosjekt "Sauna Cathedral" er inspirert av badstua som et rituelt sted og myter om ild i ulike former. Hun har i en årrekke arbeidet med den skogfinske tradisjonen i Norge, og skapt et personlig moderne musikalsk uttrykk med flere innspillinger utgitt på det tyske plateselskapet ECM.

De internasjonalt anerkjente jazzmusikerene hun har med seg har med sine unike spillestiler vært med på å skape den spesielle sounden som er i Langelands musikk, ikke minst preget av hennes stemme og instrumentet kantele. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Smeltedigelen 2020 arrangeres 29.–31. oktober. 

 

 
 
 
 
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.