Adm.dir Hanne Nordgaard i Helgeland Sparebank. Foto: Susann Sivertsen

Helgeland Sparebank hever også rentene

Skrevet av Redaksjonen
10.10.2019 07:07

De fleste bankene har allerede satt opp renten. Nå hever også lokalbanken rentene på lån og enkelte innskudd som følge av at Norges Bank økte styringsrenten 19. september.

– Majoriteten av utlånskundene våre får en renteøkning på 0,25 prosentpoeng på sine lån med virkning fra 21.11.2019, sier administrerende direktør Hanne Nordgaard. For nye lån er de nye prisene allerede trådt i kraft, det skriver Helgeland Sparebank i en pressemelding. 

Rentene har vært historisk lave de siste årene, men har steget jevnt og trutt siden
sommeren 2018. De fleste analytikere forventet at renten kom til å gå opp i september. Like fullt er rentene på nye norske boliglån foreløpig økt mindre enn det renteøkningene fra Norges Bank skulle tilsi.

I tillegg til renteøkningen fra Norges Bank har finansdepartementet har besluttet å øke kapitalkravet til bankene noe som igjen øker bankenes lånekostnader.

– Lokalbanken er fortsatt konkurransedyktig på pris, og gir gode kundeopplevelser til
helgelendingene. Vi har engasjerte medarbeidere som gir god rådgivning, samtidig som vi utvikler nye og tilpassede løsninger for den enkelte innen bank, forsikring, sparing og leasing, sier administrerende direktør Hanne Nordgaard.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.