President i EBL Jan Kamras, president i WBF Gianarrigo Rona, grunnlegger av IMSA (International Mind Sports Association) José Damiani og prosjektleder Kurt Ove Thomassen. Foto: Kari-Anne Opsal

Helgeland-modell vekker internasjonal oppsikt

Lederen for Helgeland juniorbridgeklubb fortalte om rekruttreringprosjekt på internasjonal bridge-konferanse.

Leder for Helgeland juniorbridgeklubb og Norges bridgeforbund Helgeland, Kurt Ove Thomassen, deltok i helgen på en bridgekonefranse i Praha. Der holdt han  et eget foredrag om bridge-rekrutteringsprosjektet for barn og unge på Helgeland, som nå er inne i sitt tredje år. Dette er er rekrutteringsopplegg som har fått  oppmerksomhet og ros nasjonalt, blant annet hos presidenten i norges bridgeforbund.

Under en tiende utgaven av EBL Officers seminar var salen var fylt med presidenter, generalsekretærer og styremedlemmer fra 30 europeiske land sine nasjonale organisasjoner, samt toppledelsen i World Bridge Federation og European Bridge League, da Thomassen fortalte om Helgelands-modellen.

– Arbeidsmetodene og grunntankene bak prosjektet på Helgeland er unike, og det er derfor viktig at andre land kan bli inspirert av suksessen på Helgeland. Tilhørerne ble imponerte over hvor bredt prosjektet har favnet og resultatene vi har oppnådd. Motarbeidelsen av sosial ekskludering ved at man tilbyr alle aktiviteter gratis for barna, var ny for tilhørerne, som nikket bekreftende til tankene bak dette, sier Thomassen, som også fortalte at prosjektet virker samlende på en region som sliter med splittelse på en del områder.

– «The Helgeland project» er på god vei til å bli et begrep i bridgeverden, og befestelsen av Helgeland som en foregangsregion er noe alle helgelendinger kan være stolte over, sier Thomassen, sm forteller at han etter sitt foredrag har mottatt invitasjoner til flere land, for å hjelpe dem med å komme i gang.

– Men jeg skal først og fremst holde beina godt plantet på bakken, og bruke energien til beste for barna på Helgeland, bemerker han.

Presidenten i det Europeiske bridgeforbundet, Jan Kamas, sier dette om prosjektet:

– Både innsatsen og resultatene fra skolebridge-prosjektet på Helgeland er imponerende. Alle barn er hjertelig velkomne i ethvert bridge-samfunn, og de vil da få en hobby som vil forbedre deres konsentrasjonsevne og gi dem muligheten til å kunne møte venner fort livet. Fortsett det gode arbeidet!

– Andre omtaler Norge, og Helgeland spesielt, som et fyrtårn når det handler om barne- og ungdomsarbeid, sier en fornøyd Kurt Ove Thomassen.

----------

Bridge og bridge-prosjektet

  • Bridge er en idrett/sport tilknyttet den Internasjonale Olympiske Komite (IOC), men er ikke olympisk gren. Bridge har over 55 millioner utøvere.
  • Gjennom rekrutteringsprosjektet har 2500 barn på Helgeland fått bridgeundervisning i skoletiden og 500 barn har spilt bridge i en av de nystartede juniorbridgeklubbene på Helgeland.
  • Helgeland Juniorbridgeklubb er Europas største juniorbridgeklubb med ca 100 medlemmer. Alle aktiviteter barna deltar på er gratis.
  • NBF Helgeland arrangerer en årlig vintercamp hvor ferske- og etablerte juniorspillere får delta. I år arrangeres denne 13.-15. mars på Lovund.
  • HJBK er en aktiv klubb og skal i sommer sende ca 50 unge på sommerleir på Lillehammer, 10 lag fra Helgeland skal delta på NM for skolelag på Storefjell, ca 50 skal delta på NM og norgescup.
  • I 2020 skal ytterligere 1200 barn få skoleundervisning i bridge.
  • Det foregår nå forskningsprosjekter vedrørende bridge og livskvalitet og bridge og alzheimer. De første resultatene fra diss prosjektene er nå kommet, og de tyder på at bridgespillere har bedre livskvalitet enn de som ikke spiller bridge, og at bridgespillere er mindre utsatt for alzheimer enn andre.
Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.