Foto: Bjørn Leirvik

Helgelandssykehuset takker ja til kjølehetten

Skrevet av Hedda Hiller
26.02.2020 12:49

Karen Hagland har samlet inn penger til en kjølehette som skal hindre hårtap under kreftbehandling. Helgelandssykehuset har besluttet å ta i mot gaven.

Etter avklaring med Helse Nord og onkologisk fagmiljø ved Nordlandssykehuset har Helgelandssykehuset besluttet å takke ja til gaven fra Karen Hagland – en kjølehette til bruk ved palliativ (lindrende) kreftbehandling ved Helgelandssykehuset Mo i Rana. Kjølehetten skal motvirke hårtap hos pasienten.

– Denne beslutningen har tatt tid, men det var viktig for oss å få en avklaring med Helse Nord og aktuelt fagmiljø før vi kunne takke ja til den generøse gaven. For nye pasienter må behandling med kjølehette starte ved første palliative kur, og normalt starter denne behandlingen ved sykehus som har onkolog (kreftlege). Det var derfor viktig å få avklart at Helgelandssykehuset, i nært samarbeid med behandlende kreftlege ved annet sykehus, kan starte slik behandling til de pasientene som ønsker det.

– Prosessen rundt innkjøp og opplæring er satt i gang, og vi håper å ha dette tilbudet oppe og gå så snart som mulig, opplyser medisinsk direktør, Fred Mürer.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.