Hemnes mannskor og Gruben mannskor på øvelse denne uka. Foto: Tore M. Furuhatt

Hemnes mannskor slår seg sammen med Gruben mannskor i anledning sitt jubileum

Skrevet av Hedda Hiller
13.11.2019 19:30

Feirer 75-årsdagen i Hemnes kirke.

Hemnes Mannskor er inne i et jubileumsår. Koret fylte 75 år den 19. september i år. Kor og sangere har allerede feiret seg selv med en treretters middag i lag med sine partnere på restaurant i Krakow. Nå følger koret opp med jubileumskonsert på søndag i Hemnes kirke.

Koret skal ikke alene sørge for et fyldig program i Hemnes kirke denne søndagen. De har alliert seg med Gruben Mannskor for å kunne lage et større og mektigere mannskor på klassiske mannskorsanger som for eksempel Olav Trygvason og Hav.

I tillegg deltar også HeKS (Hemnes Kvinne Sangensemble) og Hemnes janitsjar på Landkjenning, hvor Tor-Petter Aanes er solist.

– Det alene forventes å bli en mektig opplevelse. Aanes deltar også som solist på «I himmelen» og sitter dessuten på orgelkrakken når koret synger «Gloria - Amen», forteller leder i Hemnes mannskor, Arnstein Møllevik, i ei pressemelding. 

Hemnes Mannskor har prøvd mange stilarter ut over de mer tradisjonelle mannskorsanger. Ikke minst gjorde de for en del år siden en helaftens forestilling i lag med «Igor Kill and the sitting Bulls» og sanger fra deres mangslungne repertoar, spesial-arrangert for koret av Ulf Skjæran.

– Denne forestillingen var vi til og med i Oslo med - og på Smeltedigelen. På jubileumskonserten blir det et lite gjenhør med en av låtene. Koret kommer også med nyere ting. Dirigent Bjørn Fjeldavli har arrangert to velkjente låter som Hekla Stålstrenga har gjort populær; "Båtbygger Jo" og "Folketonen". Her stiller et mindre band som komp. På noen av sangene vil det dessuten bli vist tilpassede bilder på storskjerm i lag med noen av sangene. I det hele tatt kommer dette til å bli en kor-konsert med et innhold og på et nivå man sjelden opplever, lover Arnstein Møllevik.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.