Janove, Timbuktu & Damn! (SE), Freddy Kalas, RSP & Thomax, The Modern Times og Carsten er alle klare for Verket.

Her er de siste seks artistene til Verket

Skrevet av Redaksjonen
13.04.2018 09:00 - OPPDATERT 13.04.2018 11:47

Tiårsjubileet til Verket er komplett.

Med seks nye navn til Verket, er programmet til tiårsjubileet i Revelen komplett. Janove, Timbuktu & Damn! (SE), Freddy Kalas, RSP & Thomax, The Modern Times og Carsten er alle klare for Verket.

– Jubileumsprogrammet til Verket har stor bredde og variasjon. Internasjonale stjerner, flere av Norges største artister, side om side med hotte nykommere og lokale innslag. Flere av disse er navn publikum har ønsket seg år etter år, og det er alltid fint å kunne innfri ønsker, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Johansen forteller at salget av festivalpass ligger langt foran fjoråret, og mener publikum bør være tidlig ute for å sikre seg billetter til årets vakreste helg på Revelen.

Festivalsjefen deler også noen personlige favoritter fra årets festivalplakat:

– Det er stort at et verdensnavn som Travis skal glede Verket-publikummet og spiller en av få konserter denne sommeren akkurat hos oss. Jeg ser også spesielt frem til Cezinando som jeg mener er en av de mest spennende artistene vi har her til lands om dagen. The Modern Times er en av mine absolutte live-favoritter og Timbuktu & Damn! vet vi er helt vilt artig. Også skal jeg som vanlig stå med gråten i halsen når det er Underverket, det er alltid like rørende å se mange generasjoner kose seg i lag. Verket 2018 blir saker, avslutter hun.

 

Dette skriver Verketfestivalen selv om de siste seks artistene:

 

JANOVE

Foto: Arne Bru Haug

Janove Ottesen meislet sitt navn inn i grunnmuren til norsk musikkhistorie som vokalist og frontfigur i rockebandet Kaizers Orchestra. Bandet ga seg i 2013 og siden har Janove jobbet med film, teater og ikke minst egen solokarriere, som går så det suser.

De gode anmeldelsene haglet på vårens soloturné, og flere anmeldere har konkludert med at Janove nå er like spennende og god som Kaizers Orchestra var. Det sier ikke lite, siden Kaizers regnes som et av de mest uforglemmelige livebandene vi har hatt her til lands. Janove kan få en betongblokk til å danse, men det slipper han når han besøker Verket, for selvsagt danser vi når en stjerne som ham besøker oss!

 

Timbuktu & Damn! (SE)

Foto: Therese Ohrvall

Jason Diakité, eller Timbuktu som han er mest kjent som, har vært en av Skandinavias største artister i en årrekke. Det definitive gjennombruddet hans kom med monsterhiten «Det löser sej» og albumet «Alla vill til himmelen men ingen vill dö» i 2005. Siden den gang har den lille, store skåningen levert kvalitetsmusikk og fantastiske konsertopptredener som perler på en snor.

Sammen med sine venner i Damn! er Timbuktu en festgarantist av de sjeldne, og gutta forlater aldri en scene uten å ha gitt sitt aller ytterste. Med en backkatalog som de fleste, uansett sjanger, bare kan misunne ham. Å få dette unikumet av en artist Verket er både en ære og en glede!

 

Freddy Kalas

Freddy Kalas er en av landets mest etterspurte artister, med én krystallklar visjon: Å spre glede med musikk! Den selverklærte ”sjefen for fest” slo gjennom med monsterhiten «Pinne for landet» i 2014. Etter det har han har toppet hitlistene her til lands flere ganger og opptrådt på VG-lista, Spellemann og Allsang på Grensen for å nevne noen. Freddy Kalas har dominert radio- og streaminglister og fått de fleste av oss til å synge med på låter som «Jovial», «Hey Ho» og «Feel Da Rush». Med Freddy Kalas på scenen blir det alltid allsang, latter og topp stemning. Vi gleder oss til å se han både på dag- og kveldstid på Verket.

 

RSP & Thomax

Foto: Martin Losvik

Rapperen RSP, Patrick Bottolfsen fra Harstad og rytmemaker Thomax, Thomas Nygård fra Bodø har levert norsk hiphop i toppklasse en årrekke. RSP har en gjenkjennelig, sterk stemme som formidler nordnorsk faenskap på ypperlig vis.

Samarbeidet startet i 2009 etter oppfordring fra rapkongen Joddski, og siden da har de gitt ut flere EP’er og spilt landet rundt. Straks er de klare med ny musikk også! Gjør dere klare for mye hjerte, rap-kraft og mektig allsang.

 

The Modern Times

The Modern Times er et av de mest spennende bandene i Norge for tiden. De kan sies å være tydelig inspirert av band som Pavement, The Parquet Courts, Pixies og The Strokes og Magnus Vold Jensens særegne vokal i front er de humoristiske tekstene med fortvilende undertone godt. Tromsø-bandet slapp i fjor det kritikerroste albumet «This Is The Modern Times», som høsta terningkast 5 hos blant andre Dagbladet og Klassekampen. Nå kommer de endelig til Verket!

Kvintetten har imponert på festivaler som Øya, Vinjerock og Bukta, der bandet fikk 5/6 i Nordlys, 9/10 i Evig Lyttar og 6/6 av The Wilhelmsens. Vi ser frem til rastløs garasjerock i toppklasse i august!

 

Carsten

Foto: Lars Solbakken

Singer/ Songwriter Carsten fra Mo i Rana kommer med rykende ferske poplåter til Verket 2018. Sist vi hørte fra Helgelands-artisten var i 2012 da han ga ut det kritikerroste albumet «Together & Alone». I utgangspunktet en bursdagsgave til seg selv, som etter mye pågang fra venner og kjente endte opp i en offisiell utgivelse og flere konserter.

De engelskspråklige tekstene ble skrevet i tett samarbeid med avdøde Ivan Magnussen kjent fra Ghost Dog. Nå satser Carsten på norske tekster og denne gang har han samarbeidet med Kristian Lorentzen fra Molo og Diskotek. Bandet består av et knippe dyktige knippe musikere fra Helgeland. Som sist har også vefsningen Fred Endresen og Studio Nord produsert og arrangert utgivelsen.

Det er en glede å ønske Carsten tilbake til Verket med nytt materiale fra utgivelsen ”Ingenmannsland ”som slippes før sommeren. Dette blir aller første gang de nye låtene spilles for et stort publikum. Vi gleder oss til en vaskeekte slippkonsert på Verket!

 

Disse artistene kommer til Verket 2018:

Travis (UK)

Europe (SE)

Timbuktu & Damn (SE)

Gabrielle

Halvdan Sivertsen

Klovner i Kamp

JANOVE

Cezinando

Kjartan Lauritzen

Freddy Kalas

Silya & The Sailors

Modern Times

RSP & Thomax

Halie

Carsten

Maiden Norway

Underverket:

Freddy Kalas

Kyle Alessandro

Halie

Lokale talenter

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.