Foto: Pixabay

Her er de mest populære navnene i 2019

Skrevet av Hedda Hiller
22.01.2020 11:42 - OPPDATERT 22.01.2020 12:00

Lite variasjon i topplasseringene de siste årene.

I dag offentliggjorde Statistisk Sentralbyrå sin navnestatistikk for 2019. Den viser at Emma i likhet med i 2018 troner på topp blant jentene, mens Jakob er tilbake, etter å ha tapt førsteplassen til Lucas i fjor. 

Emma var fulgt av Nora og Sofie, viser nye tall fra navnestatistikken. På guttesiden var Jakob mest brukt før Lucas og Filip. Emma har dominert navnetoppen siden 2003 og er årets navn for tiende gang. 

I årets ti på topp-liste finner vi nå flere kjente navn fra vår tids idrettsstjerner.

Ada fortsetter framgangen og er nå ny på topp 10 med 6. plass. Navnet Ada ble kjent for mange gjennom fotballspilleren Ada Hegerberg, som blant annet er den første mottakeren av Ballon d’Or Féminin, verdens beste kvinnelige fotballspiller. I 2019 fikk 291 jenter navnet Ada, melder SSB. 

(Saken fortsetter under bildet)

De andre nye på topp 10 er Sofia og Ingrid. Eneste nye på topp 10 gutter er William, som var toppnavn for noen år siden før navnet falt helt ut av ti på topp-listen i fjor. .

Bruken av etternavn som slutter på «sen» har nå sunket videre til 14,2 prosent, mot 22,4 prosent i 1995. I hele befolkningen er andelen nå 19,8 prosent.

Toppnavnene i fylkene varierer. Selv om Jacob er mest brukt i hele landet, er det bare i Akershus, Hordaland og Troms han topper. Mohammed i ulike skrivemåter topper i Oslo. Oliver topper i Hedmark, Henrik i Telemark og Aust-Agder mens Filip tar Rogaland.

[annonse]
Emma er toppnavn i syv fylker, men 10. plass i Oslo. Der topper for øvrig Ingrid foran Astrid. Maja er mest populært i Østfold og Sogn og Fjordane. 

Under følger de nye navnetabellene for hele landet og for Nordland. Første kolonne viser antall, mens andre kolonne viser andel per 1000. 

JENTER HELE LANDET

JENTER NORDLAND

GUTTER HELE LANDET

GUTTER NORDLAND