Her er de tre områdene som skal gi Rana ny vekst

Skrevet av Roger Marthinsen
11.09.2020 09:36

Fornøyd, men vil ikke hvile på den gode plasseringen i Kommune-NM.

Forleden kunne Rana No fortelle at Rana kommune havner på en 80. plass i NHOs kommune-NM. Dette er to plasser opp fra 2019, og Rana er nest beste kommune i Nordland, bak Bodø. Dette gleder ordfører Geir Waage og Rana Utvikling-sjef Ole Kolstad.

– Vi tar kommune-NM på alvor, og det er gledelig at vi klatrer på lista, sier Waage.

Plasseringen i NHOs kommune-NM viser at Rana holder stand blant topp 100. Rana går opp to plasseringer fra i fjor til 80 plass, og med det nest beste kommune i Nordland.

– Dette er en plassering vi skal bygge videre på, sier Waage. -Vi er særlig glad for å se at vi klatrer på lista når det gjelder kompetanse. At bedrifter som etablerer seg her får tak i de riktige menneskene, er svært viktig. Rana skal være Norges grønne industrihovedstad og lede an i omstillingen som Norge er i gang med, sier Waage.

Ordføreren løfter fram tre områder hvor kommunen har gode forutsetninger for å lykkes. Flyplass, det er å realisere flere arbeidsplasser, og økt aktivitet innen forskning og utdanning.

– Med ny flyplass vil hele regionen bli mer attraktiv for både bedrifter og nye innbyggere, sier Waage.

– Dette er altså viktig ikke bare for Rana, men for hele Helgeland.

Også administrerende direktør i Rana Utvikling er glad for at kommunen klatrer på lista.  

– Kommunestyret i Rana har gjennom temaplan næringsutvikling sagt at vår ambisjon er å være blant Norges beste vertskapskommuner for næringslivet. Oversikten fra kommune-NM gir oss muligheten til å sammenlikne oss med de som gjør det bedre enn Rana, og lære av dem. Men selv om plasseringen er godkjent, har vi ambisjoner om å klatre videre, sier administrerende direktør i Rana Utvikling, Ole M. Kolstad.

[annonse]
– Kommunens visjon om å være Norges grønne industrihovedstad er noe vi jobber for hver eneste dag. Vi har lokalpolitikere som ser viktigheten i å jobbe målrettet og strategisk for dette, og vi har Mo Industripark som bygger opp under målsettingene. Det er ikke tilfeldig at Rana nå har seriøse aktører som er i ferd med å etablere seg innen battericelleproduksjon, karbonfangst, hydrogen og andre store prosjekter innen sirkulærøkonomi og grønn omstilling, sier Kolstad. 

Kolstad peker samtidig på områder der kommunen må bli enda bedre.

– Vi må særlig bli dyktigere på å bygge opp forskning og utdanning lokalt, og knytte oss mer til eksterne miljøer. I tillegg er vi i nå i gang med prosjekter for blant annet byutvikling og rekruttering, sier Kolstad.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.