Janicke Kernland er ansatt som ny direktør ved Helgeland Museum.

Her er den nye museums-direktøren

Skrevet av Roger Marthinsen
08.10.2019 11:39

Janicke Kernland (53) går fra fagsjef-stilling til direktør-jobben ved Helgeland Museum.

Helgeland Museum har ansatt Janicke Kernland som ny direktør. Dette melder styreleder Gunhild Myrbakk i en pressemelding.

Janicke Kernland (53) kom til Mosjøen og Helgeland Museum som fagleder for formidling for to år siden. I dag er Janicke Kernland konstituert fagsjef med ansvar for å koordinere museets faglige arbeid med samlinger, forskning, formidling og bygningsvern.

Kernland er opprinnelig fra Norge, men har bodd i Nederland, Sveits, USA og Tyskland i mange år, i forbindelse med ulike museumsjobber innenfor  utstillingsdesign og programutvikling.

– Hennes internasjonale erfaring er spennende for utviklingen av Helgeland Museum. Styret har store forventninger til at Kernland skal kunne lede Helgeland Museum på en måte som hever kvaliteten, innfrir nasjonale krav og forventinger samfunnet stiller til et moderne museum. Dette vil skje i videre dialog med museets samarbeidspartnere, Nordland fylkeskommune og kommunene på Helgeland, sier styreleder Gunhild Myrbakk. 

Janicke Kernland tiltrer stillingen som direktør i Helgeland Museum fra og med  mandag 4. november.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.