– Her er det bare et nytt valgmøte som kan rette opp skaden Ap har havnet i

Skrevet av Debatt
04.12.2018 17:56 - OPPDATERT 04.12.2018 20:00

Øystein Meier Johannessen mener at det må avholdes nytt valgmøte i Hemnes Arbeiderparti.

Det bør holdes nyvalg i Hemnes Ap om hvem som skal være partiets ordførerkandidat.

Valg-sekretariatet hadde ikke kontroll på hvor mange stemmeberettigede som deltok på siste valgomgang før de begynte opptellingen av stemmene. Det er alene i seg selv en feil -stor nok til at Hemnes Ap bør avholde nytt valgmøte.

I tillegg fins det flere kritikkverdige hendelser ved valget som samlet kunne ført til nyvalg. En morsomhet som kan nevnes er at noen korgværinger hadde i hu og hast ringt forsterkninger til siste valgrunde.

Røykerne på trappa fikk seg en overraskelse da en godt skodd ambulansebil kom på glattisen opp til Samfunnshuset. Selv trodde jeg det var noen på møte som trengte hjertestarter. Etterhvert ble det hele oppklart. Noen hadde ringt nødetaten - som raskt kom for å avgi sin stemme, midt under opptellingen.

Det pussige er at Mette Varem argumenterte for at vedkommende burde få stemme. Dersom en slik fremgangsmåte er anerkjent og godtatt i politiet under valg - forstår jeg hvorfor det var så få politifolk som turte protesterte mot den nye politireformen. Her er det bare et nytt valgmøte som kan rette opp skaden Ap har havnet i.

Øystein Meier Johannessen

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.