Fra fjorårets versjon av Verket. I år feirer festivalen tiårsjubileum. Foto: Bjorn Leirvik

Her er festival-sommeren

Av Kenneth Johan Gabrielsen
13.06.2018 07:00 - OPPDATERT 12.06.2018 16:51

Til helga braker festival-sommeren løs. Her er oversikten over sommerens festivaler på Nord-Helgeland.

Til helga er det klart for ParkRock, Mo i Rana Pride og Scandic Meyergårdens hagefest. Det markerer starten på en heftig festivalsommer på Nord-Helgeland. Her finner du de ulike festivalene, hvilke artister som besøker dem og litt info om festivalene.

Jaa9 og OnklP

15.-16. juni: Mo i Rana Pride

Sted: Mo i Rana

Artister: Jaa9 og OnklP, Ane Meisfjord, Høydeskrekk, Bitchy Big Boobies Bang Band, The Drunken Sailors, JIM (Jill-Mari Hallonen, Ingrid Lorentzen Kildal og Mads Utstrand).

Om festivalen: Mo i Rana Pride er en festival som skal feire kjærlighet og frihet, og synliggjøre kjønns- og seksualitetsmangfold. Den ble arrangert første gang i fjor, og var en stor suksess. I løpet av festivalens to dager blir det arrangert konserter, foredrag og pride-parade.

 Virkelig

16. juni: Hagefesten

Sted: Mo i Rana

Artister: Donkeyboy, Kristian Kristensen og Virkelig.

Om festivalen: Scandic Meyergården arrangerer for andre gang sin hagefest i hagen utenfor hotellet. I fjor, da D.D.E. sto på plakaten, samlet festen 2.000 mennesker. Denne gang deler Scandic Meyergården i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge ut 2.500 gratisbilletter til arrangementet.

Styggpose fra Bleikvasslia er blant dem som spiller på ParkRock.

16. juni: ParkRock

Sted: Korgen

Artister: 80s Reunited, Styggpose, A'sarva og Dirty Leif.

Om festivalen: Liten familiefestival med artister fra Helgeland på plakaten. Del av Korgen Sommerfestival, som består av ulike konserter og aktiviteter. Startet allerede 3. juni og varer til 17. juni.

Snap

22.-23. juni: IFjord-festivalen

Sted: Mo i Rana

Artister: Ronan Keating, Snap!, TNT, Return, Stage Dolls, Maggie Reilly, Åge Sten Nilsen – The show must go on, Chris Thompson m/Mads Eriksen Band, Aunt Mary, Høst, Brothers og Rock´n Roll Retribution feat Åge Sten Nilsen. Familiearrangement: Grand National, Government, Revenge,  MinTrio og Rock´n Roll Retribution.

Om festivalen: Festivalen i Fageråsen i Mo i Rana arrangeres for aller første gang. En retrofestival som har 1980- og 1990-tallsmusikk i fokus. På dagtid lørdag er det et gratis familiearrangement. I forbindelse med festivalen arrangeres det også flere workshops.

28. juni - 1. juli: Sommertreff

Sted: Mo i Rana

Artister: Cir.Cuz, Staysman & Lazz og Bohemen.

Om festivalen: Sommertreff på Arctic Circle Raceway samler bilentusiaster fra fjern og nær. Det blir banekjøring, breisladdkonkurranse, aktiviteter for barn, med mer. På kvelden fredag og lørdag er det Aftertrack med kjente artister.

D.D.E.

29. juni - 1. juli: Hemnes Båt & Fjord

Sted: Hemnesberget

Artister: D.D.E., Trine Lise Olsen m/ Bitchy Big Boobies Bang Band, Vægamat, Lakafant, Anna Anita m/ band og Unknown.

Om festivalen: Arrangeres for 24. gang. Sjørøvershow og familiekonsert lørdag. Ulike konkurranser og aktiviteter, sånn som VM i båtklammerkasting, båtløpet Sundsholmen rundt, marinashow og fiskekonkurranse. Konserter og humorshow på kveldstid.

Sondre Justad

5.-8. juli: Trænafestivalen

Sted: Træna

Artister: Moddi og Trondheimsolistene, Daniel Kvammen, Kari Bremnes, Virkelig, Sondre Justad, Gåte, Joddski, Kjartan Lauritzen, Sassy 009, ISÁK, Daniela Reyes, Fieh, Marja Mortensson, Erling Ramskjell, Aleksander Kostopoulos, Gurls, Maxida Märak, 9 grader nord, Elona Planman, Nuorta & Louisa, Fredrik William Olsen, Paraboles Volantes, Svalestup, Broen, Philip Emilio, Lyse Netter, Nosizwe og Ezzari.

Om festivalen: Anerkjent festival som appellerer til både helgelendinger og folk fra hele verden.  "Alle reiser til Træna for å få en opplevelse de aldri vil glemme" som festivalen selv skriver på sin nettside. Festivalen i dagens format har blitt arrangert siden 2003, men det var også festival på Træna i årene 1978-1998. Kombinerer spektakulær natur og spennende artister.

20.-22. juli: Skjærgårdsdagan

Sted: Sleneset

Artister: Trine Lise Olsen, Stian Einmo, Håvard Paulsen og Too Far Gone.

Om festivalen: Arrangert siden 1970-tallet. Festival hele helga med aktiviteter for familier og barn. Noe av det man kan oppleve er helikopterturer, salgsboder og konkurranser.

2.-5. august: Hemnesjazz

Sted: Hemnesberget

Artister: Sigvart Dagsland, Tord Gustavsen Trio, Karoline Krüger, Phronesis, Bill Evans/Keith Karlock/Per Mathisen/Ulf Wakenius, Bjørn Marius Hegge, T-Bear & The Dukes, Rune Frydenlund, Oddjob, Hovedøen Social Club, Norsk poesi og satireorkester med Dagfinn Nordbø og Jazzoo.

Om festivalen: Arrangert siden 1996. Konserter på flere ulike steder, både utendørs og innendørs. Kjent for sin helt spesielle og gode stemning.

Hekla Stålstrenga

17.-18. august: Sjyen

Sted: Nesna

Artister: Hekla Stålstrenga, Fieh, African Sunz og Mirada.

Om festivalen: Arrangeres for tredje gang. Samarbeider med Sommerrock om en ungdomskonsert. Nesna vel, foreningen bak festivalen, har overtatt majoriteten av kommunens andeler i Nesna samfunnshus. Velforeningen har som mål å utvikle videre samfunnshuset i samarbeid med lokale lag og foreninger, og bruke huset og området rundt som festivalområde.

18. august: Fjøs Rock

Sted: Mo i Rana

Artister: 80s Reunited og Who The Fuck Is Frank

Om festivalen: Arrangeres i og rundt fjøsen til Tor Sverre Kristiansen i Dalsgrenda. Han arrangerte tidligere Lavo Rock i samme området fram til 2014. Etter en pause, oppsto Fjøs Rock i fjor. Satser på et voksent publikum med 23 års aldersgrense.

Travis

24.-25. august: Verket

Sted: Mo i Rana

Artister: Travis, Cezinando, Europe, Gabrielle, Halvdan Sivertsen, Timbuktu & Damn!, JanOve, Kjartan Lauritzen, Halie, RSP & Thomax, Klovner i Kamp, Carsten, Silya & The Sailors, Maiden Norway, The Modern Times, Freddy Kalas. Underverket: Freddy Kalas, Kyle Alessandro, Halie og lokale talenter.

Om festivalen: Feirer tiårsjubileum i år. Samler 5000 mennesker hver kveld på Revelen, som har historie som både gårdsplass, skole, badeplass og fast samlepunkt for sankthansfeiring. Familiearrangementet Underverket på formiddagen lørdag.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.