Påtryneteatret er klare for Vinterlys. Foto: Presse

Her er første slipp til Vinterlys

Byr på både latter, Ibsen og en intim konsert.

– Vi gleder oss til å invitere til Nordland Teaters 22. Vinterlysfestival, og det er med stor stolthet vi nå går i gang med å slippe godbitene vi kan glede oss til sammen, sier Tina Ditlefsen, markedsmedarbeider på Nordland Teater. 

– I årets Vinterlysfestival er Ibsen fremtredende, og husets egen «Ibsen-ekspert», Linda Mathisen, er festivalprofil. Vi spiller flere forestillinger både av og om Ibsen for forskjellige målgrupper. NTs egen «Når vi døde vågner» er tildelt hovedscenen i deler av festivalen, det samme er Nationaltheatrets «Hold kjeft, det er Ibsen». Det blir dessuten barneforestillinger og foredrag viet vår fremste dramatiker gjennom tidene. Som vanlig satser festivalen bredt. Vi skal innom skeiv kjærlighet, seksuelt misbruk, klima, skuespilleres psykiske helse, filosofi, demens og norrøn mytologi, for å nevne litt av bredden. 

I tillegg blir det ren underholdning, latter og glede en hel uke til ende! Tenk det!

– EN LATTERLIG AFTEN

Første slipp inkluderer Påtryneteatret. Hilde Louise Asbjørnsen og Hold kjeft det er Ibsen. 

– Endelig kan vi ønske velkommen til en latterlig aften med Påtryneteatret. Truppen serverer som alltid ellevill humor som garantert vil gi deg en perlerad av latterkuler. Og som vi alle vet: En god latter forlenger smilet!

Påtryneteatret består av komikerne Finn Arve Sørbøe og Knut Are Mortensen, med musikerne Tore Nedgård og Ørjan Haugli kledelig dandert i bakgrunnen.

– Også denne gangen byr gjengen på verbal og musikalsk humor, tull og tøys, reinhekla galskap og noe som enkelte ganger kan minne om dans. 

FEM AV FEM PÅ BROADWAY

[annonse]
Vinterlysfestivalen gleder seg til intimkonsert med Hilde Louise Asbjørnsen, i duo med pianist Anders Aarum.
 
– Her presenteres nye, nedstrippede tolkninger fra Hilde Louises katalog bestående av hennes egne og andres låter, fra jazz- og kabaret-scenen. Duoen er også aktuell med albumet «Movies & Stories Like This», som lanseres 30. september 2022. Velkommen til lun konsert med finstemt humor og melankoli i skjønn forening. 

(Saken fortsetter under bildet)

– I 18 år har Hilde Louise hatt et nært musikalsk samarbeid med pianist Anders Aarum, som har spiret frem 9 plateutgivelser og flere teater- og kabaret-forestillinger. 

I 2016 vant Hilde Louise Komiprisen som Årets Kvinnelige Scenekomiker for sin selvskrevne soloforestilling The Lulu Show – Livet er en dans på renter. Showet ble spilt jevnlig i to år på norske scener og fikk terningkast 6 av Mona Levin i Aftenposten. Sammen med regissør Teodor Janson oversatte Asbjørnsen forestillingen til engelsk og fremførte den 23 ganger under  Edinburgh Fringe Festival i 2017, der den ble anmeldt til 5/5 stjerner på BroadwayBaby.com.

PERSONLIG OG HUMORISTISK OM IBSEN

Liv Gulbrandsen kommer til Vinterlys med "Hold kjeft da Ibsen". 

– Liv Gulbrandsens bestemor elsket Ibsen. Og hun trakk med seg barnebarnet i teatret for at Liv, i altfor ung alder, skulle få se Hedda skyte seg. Bestemor hadde en historie hun ikke kunne fortelle, og noen livsviktige råd. Men hvilken historie var dette?

Mange kjenner forfatter, programleder og kulturpersonlighet Liv Gulbrandsen fra hennes feministiske, litterære harselaser på scenen. Fifty Shades of Grey-trilogien, Karl Ove Knausgårds seksbindsverk Min Kamp og Jo Nesbøs krimbøker om Harry Hole har alle vært gjenstand for Gulbrandsens godlynte vrede. 

(Saken fortsetter under bildet)

Når hun nå tar utgangspunkt i verkene til Norges største dramatiker, kan vi forvente oss en annen, og mer personlig historie. 

– Forestillingen Hold kjeft, det er Ibsen! er en komisk, nær og inderlig kjærlighetserklæring til våre mødre og bestemødre, om generasjoners strev, om kunsten, teatret – og ikke minst om Henrik Ibsen.

Forestillingen er utviklet i samarbeid med Nationaltheatret 

––––––––––