Lars Vorland har rett til tolv måneders etterlønn utover avtalt oppsigelsestid.

Her er Helse Nord-toppenes millionavtaler

Skrevet av Redaksjonen
13.03.2018 09:04 - OPPDATERT 13.03.2018 14:08

VG har utarbeidet en oversikt over lønnsavtalene til direktørene i helseforetakene i landet. I gjennomsnitt tjener de 28 direktørene 1,7 millioner kroner i året. Det er høyere enn lønna til både statsminister Erna Solberg (H) (1,63 mill.) og helseminister Bent Høie (H) (1,3 mill.).

Fire av seks direktører i Helse Nord tjener mer enn statsministeren, deriblant den påtroppende administrerende direktøren på Helgelandssykehuset, Hulda Gunnlaugsdottir.

Her er lønnsavtalene i Helse Nord:

NAVN LØNN SLUTTAVTALE
Lars Vorland, 

Adm. dir. Helse Nord

1.992.000

 

2.988.000

12 mnd etterlønn, 6 mnd oppsigelse

Hilda Gunnalugsdottir, 

adm. dir. Helgelandssykehuset

1.650.000

 

 

0

Ingen krav på etterlønn, 3 mnd oppsigelse

Eva Håheim Pedersen,

adm. dir. Finnmarkssykehuset

1.587.000

 

 

0

Ingen krav på etterlønn, 3 mnd oppsigelse

Paul Martin Strand,

adm. dir. Nordlandssykehuset

1.700.000

 

 

850.000

6 mnd etterlønn, 3 mnd oppsigelse

Marit Lind, 

konst. adm. dir. Universitetssykehuset Nord-Norge

1.900.544

 

 

0

Ingen krav på etterlønn

Espen Mælen Hauge,

adm. dir. Sykehusapotek Nord HF

1.126.400

 

0

Ingen krav på etterlønn

Lars Vorland (68), administrerende direktør i Helse Nord, har tre millioner i sluttpakke. Mens toppsjefene i helse Sør-Øst og Helse Midt-Norge, Cathrine Marie Lofthus (46) og Stig Slørdahl (59), kan ta med seg cirka to millioner når de slutter.

– Jeg har en jobb hvor jeg i utgangspunktet ikke har et sikkerhetsnett rundt meg. Hvis jeg gjør noe dumt, og styret mener jeg må gå, må jeg gå på dagen. Det er nok grunnen til at mange ledere i Helse-Norge har en slik etterlønnsavtale. Ordningen kan selvfølgelig diskuteres, men jeg synes ikke den er urimelig, sier Vorland til VG.

– Toppledere på sykehusene må være forberedt på å gå på dagen. Derfor kan de få lønnsavtaler som inneholder en kompensasjon hvis dette skulle skje, men omfanget av denne kompensasjonen skal være innenfor statens retningslinjer, sier helseminister Bent Høie til VG.

Helseministeren sier «avtalene bør være på et moderat nivå og skal tåle dagens lys».

Hulda Gunnlaugsdottir har blant annet krav på fem ekstra feriedager.

I sin avtale har Lars Vorland også at han skal ha fri hjemmetelefon, mobiltelefon, utstyr for internett hjemme og på reise, samt abonnement på aviser som anses nødvendig. Hilda Gunnlaugsdottir har hjemmekontor (PC, bredbånd, to aviser), pendling mellom Oslo og Helgeland og fem ekstra feriedager.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.