The Modern Times kommer tilbake til Mo i Rana. Foto: Terje Arntsen

Her er høstens BråK-program

Skrevet av Hedda Hiller
27.08.2019 17:00 - OPPDATERT 27.08.2019 19:32

– Vi har som vanlig et variert og allsidig program, med – helt objektivt selvsagt – de mest spennende artistene i landet, sier BråKs Bjørn Immonen.

På fredag erklærer BråK festivalsommeren for avsluttet, og sparker i gang høstens serie med klubbkonserter på Kulturhuset Mo.

– Vi har som vanlig et variert og allsidig program, med – helt objektivt selvsagt – de mest spennende artistene i landet. Vi tror mange kan finne sitt nye favorittband hos oss i høst, sier BråK-maker Bjørn Immonen.

På fredag står Heave Blood & Die på scenen sammen med Allfader.

– Allfader trenger ingen nærmere presentasjon for Mo-publikummet, og at de har lyst å gjøre en av sine få konserter på hjemmebane sammen med oss, synes vi er stor stas, sier Immonen. Gutta er topptent, og har lovet smakebiter fra den nye skiva som er i produksjon.

(Saken fortsetter under bildet)

Heave Blood & Die.

Heave Blood & Die har drevet hyppig turnevirksomhet og har en rekke utgivelser bak seg.

– Denne gjengen klarer å kombinere et vanvittig liveshow med enorm musikalsk teft. Det blir melodiøst, hardt og seigt, og ikke et sekund med dødtid når de dundrer avgårde med sin kompromissløse og seige stonerdoom, lover Immonen.

(Saken fortsetter under bildet)

[annonse]
Allfader.

Lørdag 21. september tar BråK imot The Modern Times – på nytt. Når de slipper sitt nye album Algorhytmic Dance Music fører høstens europaturne også gutta innom Mo.

– Her snakker vi virkelige venner av BråK og et av våre store favorittband, sier Immonen.

– De leverte en fantastisk konsert på Babettes i 2017, og ble som en konsekvens av det booket til Verket året etterpå. Vi ble nesten litt rørt da de ble booket til Verket-festivalen, og vant mange nye hjerter der. Det er nemlig det BråK handler om – vi skal gi deg ditt nye favorittband, lover Immonen.

– Her er det bare å finpusse rockefoten. Det skal nemlig godt gjøres å være trist etter å ha sett disse gutta live. Skulle noen mot formodning likevel oppleve noe sånt, har vi fortsatt godt med klemmer på lager, sier Immonen.

BråK handler også om å løfte frem nye stemmer, og en av de unge, nordnorske artistene på vei opp er Lisa Skoglund. Singelen «Hjertefyll» ble anbefalt av NRK P3 og har rotert på NRK P1. Torsdag 24. oktober gjør hun et akustisk sett på Kulturhuset Mo.

(Saken fortsetter under bildet)

Lisa Skoglund.

– Dette blir fort høstens vakreste konsert. Lisa har en utstråling og en formidlingsevne som du ikke bør gå glipp av.

– Dette er også den tredje gangen vi tilbyr akustisk midtukekonsert for bare 100 kroner. Vi har gode samarbeidspartnere som skjønner at dersom Mo skal være en levende by, så må det være litt leven på ukedagene også. De to forrige akustiske konsertene solgte ut, så et tips kan være å være kjapp på labben her, anbefaler Immonen.

– Og vi har heldigvis også oppdaget at til og med Robert Plant ville ha vært fornøyd med Mo-publikummet, smiler Immonen.