Foto: Roger Marthinsen Foto: Roger Marthinsen

Her er Rana kommunes nye visjon

Skrevet av Hedda Hiller
12.06.2018 10:57 - OPPDATERT 12.06.2018 17:03

Kommuneplanens samfunnsdel 2017-2027 ble vedtatt i kommunestyret i desember 2017 med visjonen ”Regionsenteret under Polarsirkelen – ledende på bærekraft og samskaping”.

Opprinnelig forslag var ”Polarsirkelbyen Mo i Rana – smeltedigel av muligheter”.

Kommunestyret var imidlertid ikke fornøyd med visjonen og vedtok samtidig at det skal gjennomføres en ny prosess med å definere visjon for kommunen.

Dette ble gjort under et gruppearbeid i dagens formannskapsmøte. Der vedtok de at de ønsker å forandre visjonen til "Norges grønne industrihovedstad - Fremtiden er fornybar".

Det var SVs Maria Saltirova Rausandaksel som la frem visjonen. 

– Vi må spørre oss om hvordan vi konkurrerer om de innbyggerne vi ønsker til Rana? Vi må gjøre oss attraktive ikke bare for Norge, men resten av verden. Vi må vise at vi er en global aktør. Vi har i dette arbeidet spurt oss: Hvordan høres disse visjonene ut på engelsk? Ingen av de foreslåtte visjonene hørtes bra ut. Vi må ha en visjon som gjør oss attraktive for resten av verden, og som kan bidra til å tiltrekke dem hit, sa Rausandaksel. 

– Det er jobb som gjør at folk kommer til Rana, så er det andre årsaker som bidrar til at de velger å bli. Vi er derfor veldig fornøyd med denne visjonen, som ble en smeltedigel av to visjoner fra de to gruppene i kommunestyret. 

Saken behandles ferdig i kommunestyret. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.