Aldersund stadion begynner å nærme seg spillbar stand igjen, to år etter at banen ble lagt brakk for få på plass ny gressmatte.

Her føler Ap-nestlederen seg virkelig på hjemmebane

Skrevet av Roger Marthinsen
03.07.2019 18:31

Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og idrettslagsleder Jim Ivan Sørensen har nærmest egenhendig ordnet en ny gressbane.

Se videoklipp lenger ned i saken

På forsommeren 2017 ble Aldersund stadion lagt brakk, frest og innsådd på nytt – nærmere 40 år etter at banen ble tatt i bruk. 

Bjørnar Skjæran og leder for Aldersundet IL, Jim Ivan Sørensen, sto for arbeidet. Som gikk på smeller verre enn det Ap og Skjæran nå ser på gallupene foran fylkestingsvalget: Vinteren 2017-2018 ble for hard for den nye gressmatta. Dermed måtte man starte mer eller mindre forfra i fjor sommer.

Men heller ikke fjorårets operasjon ble vellykket, og dermed måtte man trå til med reparasjons-såing i vår.

Og nå synes det som om banen, endelig, blir ferdig. Det gjenstår bare raking, en runde valsing, og noen omganger med gressklipper, før banen kan merkes og målene monteres. 

– Banen blir klar i august-september, sier idrettslagsleder Jim Ivan Sørensen, som i dag var på stadion sammen med Bjørnar Skjæran og gjennomførte en første-slått. 

Ap-nestlederen bruker nemlig mer enn gjerne ferietid til å holde vedlike gårdbruker-ferdighetene sine. Eller som Rana No ymtet frampå om som en mulig vinkling, etter at det nylig ble kjent at Ap går kraftig tilbake mens Sp går kraftig frem på en fersk meningsmåling foran fylkestingsvalget:

"Her prøver ukjente Bjørnar å dempe Ap-nedturen med å fremstå som en Sp-er."

Nå satser man på at banen skal bli benyttet til noen av Lurøy FKs hjemmekamper til høsten, og at banen også kan benyttes til å gjennomføre runden i Lurøy-Træna-serien som skal spilles den 31. august.

– Vi bør kanskje også få til et åpningsarrangement, sier banemester Jim Ivan Sørensen.  

– Jeg har lyst å være med! Jeg har mulighet 17. og 18. august, erklærer Bjørnar Skjæran – og er altså mer enn klar for et avbrekk fra valgkampen, for å ta del i en eventuell åpningskamp. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.