Her heiser Mads og Ørjan Pride-flagget igjen: –⁠ Viser bare at vi trenger Pride

Flagget ble funnet kastet i søpla etter Pride-middagen.


– Det viser bare vi trenger Pride! sier nestleder i Pride, Ørjan Torbergsen. I natt ble det oppdaget at Pride-flagget som er heist opp på rådhuset var blitt firt ned og kastet i en søppeldunk under Pridefesten.

Sammen med Mads Winnem skaffet Ørjan Torbergsen et nytt flagg til veie, og heiste det opp igjen rett før midnatt. 

– Ha respekt og vis omsorg . Vi heiste bare et nytt flagg, forteller Ørjan til Rana No.

Leder i Mo i Rana Pride, Margrethe Møllevik, er dessverre ikke overrasket over at noen har tatt ned flagget.

– Det er ikke overraskende etter alt det som har vært den siste tiden. Jeg håper bare det ikke var så mange tanker bak dette. Det er første gang noe slikt som dette skjer på Mo, og det er selvsagt trist, men vi har ikke tenkt å gi oss. Firer noen det ned igjen, så heiser vi det opp igjen.

At flagget ble tatt ned viste seg også å være litt heldig.

– Ved en feiltagelse var det paradeflagget vårt som var havnet i toppen av flaggstangen. Det skal vi bruke under Pride-paraden i dag. Det er nå tatt hjem og vasket, slik at det er klart til paraden klokken 14.00 i dag. Det riktige Prideflagget ble heist opp 23.30 i går, forteller Margrethe.

– Drømmen min er jo at Pride-flagget skal vaie over hele Mo i Rana under Paraden. Vi kommer nok etter hvert til å begynne å forære Pride-flagg til flere bedrifter i Rana, slik at de kan pynte opp til denne dagen, sier Margrethe Møllevik. 

––––––––––––