Frida Vassvik, Lise Gruben og Karoline Andersen er godt i gang med å lage ny velkomst i byskilt-bedet i Langneset. Foto: Henry Lee

Ny velkomst i blomst

Skrevet av Henry Lee
11.07.2019 19:30 - OPPDATERT 12.07.2019 06:00

BYPULS: De blomstrende byskiltene er et kjærkomment syn for både tilreisende og fastboende i Mo i Rana. I forrige uke gjorde de ferdig bedet i Ranenget, og i løpet av morgendagen blir de ferdig i Langneset.

2990 planter av typene cineraria — også kjent som sølvkrans — og lobelia gikk med til å fylle bedet i Ranenget. I Langneset blir antallet noe lignende. Der skal det også plantes tagetes i tillegg til lobelia og sølvkrans.

— Vi tror det blir rundt 2800 planter her, sier Frida Vassvik. 

— Men det er litt vanskelig å si helt nøyaktig på forhånd.

— Det er en del variasjon i størrelsen på blomstene, tiføyer Lise Gruben. 

Nytt for året er at et stort smilefjes skal ønske velkommen i Langneset. Det erstatter den velkjente skriften av blomster som staver "Mo i Rana."

— Etter vi var ferdig i Ranenget, innså vi at vi bare hadde omtrent halvparten så mye lobelia som vi trengte til Langneset, sier Lise. 

Hun forklarer at årsaken er at fjorårets lobelia var større enn i år på det tidspunktet de ble plantet. De tar utgangspunkt i hvor mange planter de har brukt det året når de skal beregne hvor mye som skal produseres for neste år.

— Lobeliaen var tydeligvis mye mindre i år. Da må vi plante tettere, og brukte derfor et høyere antall. 

Derimot hadde de en god del tagetes igjen. Så da måtte de tenke på hva de kunne gjøre istedetfor.

— Det er jo en stor del av jobben vår å være kreative og leke oss med komponering av blomsterbedene.

Løsningen ble at et stort smilefjes skal ønske folk velkommen til Mo i Rana.

— Det er litt synd at byskiltet ikke blir det samme. Men forhåpentligvis blir folk like glade for å se en stor smiley, ler Frida. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.