Lisa-Marie Karlseng Utland åpnet VM med å score sitt første mesterskapsmål og sitt 15. landslagsmål totalt. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Herlighet, for en VM-start, Lisa-Marie!

Skrevet av Roger Marthinsen
08.06.2019 23:08 - OPPDATERT 09.06.2019 15:03

Lisa-Marie Karlseng Utland og Norge fikk en perfekt start på VM.

– Jeg har bestemt meg for å nyte dette mesterskapet mer enn jeg har gjort med de andre, sa Lisa-Marie Karlseng Utland til Rana No i går. Da var akkurat siste treningsøkt før VM-starten unnagjort.

I kveld fikk 26-åringen fra Gruben grunn til å nyte. For hvilken VM-start ble det ikke for Lisa-Marie og Norge i kveldens VM-åpning mot Nigeria. Norge vant 3-0 og fikk en perfekt start på et mesterskap der målet er å ta medalje. Hårete nok for et landslag som for to år siden floppet fullstendig i EM.

Men i kveld var EM-kollapsen glemt. Og Lisa-Marie Karlseng Utland, som fikk tillit fra start, skrev seg enda en gang inn i Ranas idrettshistoriebøker: 

34 minutter var spilt da Lisa-Marie lurte offsidefella til Nigeria, fikk ballen perfekt fra Guro Reiten og hamret ballen i mål. En smeltedigel av rå kraft og vakker estetikk. Hennes 15. landslagsmål i hennes 42. landskamp. Hennes første mesterskapsscoring i hennes tredje store mesterskap med Norge. Og den første ranværingen som scorer et landslagsmål i et fotball-VM. 

– Bidra alt jeg kan, der jeg kan, svarte Lisa-Marie da Rana No rett før VM-starten spurte henne om hun har satt noe personlig mål for mesterskapet.

Etter først å ha doblet Norges ledelse etter at Guro Reiten hadde scoret Norges første mesterskapsmål, var Utland sterkt delaktig også da Norge gikk opp i 3-0. For pasningen fra Isabell Herlovsen i det 37. minutt var ment for en perfekt plassert Lisa-Marie. Nigerias Osinachi Ohale var imidlertid så bestemt på hindre Rana-jenta i å starte VM med to scoringer, at hun i forsøket på å stanse Utland satte ballen i eget mål.

- Det føles helt fantastisk!!! Jeg elsker å spille på dette laget! Deilig å score selvfølgelig, men enda deiligere med tre poeng, sier Utland til Rana No noen timer etter kampslutt.

- Det bare føles så godt å få det til med dette laget. Jeg har en lykkefølelse av å få spille på lag med alle de gode spillerene! Og spesielt det å få spille på topp med Isabell! Perfekt start! oppsummerer Utland.

Norges neste kamp er mot vertsnasjon Frankrike, kommende onsdag.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.