Lisa-Marie Karlseng Utland åpnet VM med å score sitt første mesterskapsmål og sitt 15. landslagsmål totalt. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Herlighet, for en VM-start, Lisa-Marie!

Skrevet av Roger Marthinsen
08.06.2019 23:08 - OPPDATERT 09.06.2019 15:03

Lisa-Marie Karlseng Utland og Norge fikk en perfekt start på VM.

– Jeg har bestemt meg for å nyte dette mesterskapet mer enn jeg har gjort med de andre, sa Lisa-Marie Karlseng Utland til Rana No i går. Da var akkurat siste treningsøkt før VM-starten unnagjort.

I kveld fikk 26-åringen fra Gruben grunn til å nyte. For hvilken VM-start ble det ikke for Lisa-Marie og Norge i kveldens VM-åpning mot Nigeria. Norge vant 3-0 og fikk en perfekt start på et mesterskap der målet er å ta medalje. Hårete nok for et landslag som for to år siden floppet fullstendig i EM.

Men i kveld var EM-kollapsen glemt. Og Lisa-Marie Karlseng Utland, som fikk tillit fra start, skrev seg enda en gang inn i Ranas idrettshistoriebøker: 

34 minutter var spilt da Lisa-Marie lurte offsidefella til Nigeria, fikk ballen perfekt fra Guro Reiten og hamret ballen i mål. En smeltedigel av rå kraft og vakker estetikk. Hennes 15. landslagsmål i hennes 42. landskamp. Hennes første mesterskapsscoring i hennes tredje store mesterskap med Norge. Og den første ranværingen som scorer et landslagsmål i et fotball-VM. 

– Bidra alt jeg kan, der jeg kan, svarte Lisa-Marie da Rana No rett før VM-starten spurte henne om hun har satt noe personlig mål for mesterskapet.

Etter først å ha doblet Norges ledelse etter at Guro Reiten hadde scoret Norges første mesterskapsmål, var Utland sterkt delaktig også da Norge gikk opp i 3-0. For pasningen fra Isabell Herlovsen i det 37. minutt var ment for en perfekt plassert Lisa-Marie. Nigerias Osinachi Ohale var imidlertid så bestemt på hindre Rana-jenta i å starte VM med to scoringer, at hun i forsøket på å stanse Utland satte ballen i eget mål.

- Det føles helt fantastisk!!! Jeg elsker å spille på dette laget! Deilig å score selvfølgelig, men enda deiligere med tre poeng, sier Utland til Rana No noen timer etter kampslutt.

- Det bare føles så godt å få det til med dette laget. Jeg har en lykkefølelse av å få spille på lag med alle de gode spillerene! Og spesielt det å få spille på topp med Isabell! Perfekt start! oppsummerer Utland.

Norges neste kamp er mot vertsnasjon Frankrike, kommende onsdag.

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.