STERK REPRESENTERT: Fra venstre dommer Øystein Kalvå, trener Ronald Guttormsen, Lagleder Hanne Myrnes, Trenser Kim Andersen, dommer Alf S Martinsen b fra venstre: Andreas Jenssen-MJK (bronse), Johannes Nygård-MJK(bronse), Sigurd Stokke_BJC(gull), Thea Lillegård-BJC(gull), Elias Forsbø-Stålkam(sølv), Stefania Costica-MJK(bronse). Foto: Privat

Hjem fra Murmansk med judosølv

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
11.09.2019 16:24

Utøvere fra Nord Norge tok medaljer i alle valører under Barents Summer Games 2019 . Elias Forsbø var eneste judoutøver fra Mo i Rana og tok 2.plass i egen klasse.

Mo i Rana serverte mange utøvere til BSG 2019, forteller trener for IL Stålkameratene judogruppa, Ronald Guttormsen. 

Nord Norge, og Judoregion Nord, var representert med deltakere fra Mosjøen Judo Klubb ( MJK ), IL Stålkameratene judogruppa ( Stålkam ) og Bodø Judo Club ( BJC ). Totalt var det seks utøvere, to dommere, lagleder og to trenere som tok turen til Barents Summer Games 2019 i Murmansk.

– Det var en lang reise, med mye opp og ned, både med fly og pass ettersom grensekontrollen er veldig aktiv. Etter mange timers reise kom vi vel frem til Murmansk, som er en fin by av passe størrelse. De idrettsfasiliteter som judogjengen fra Mo i Rana, Mosjøen og Bodø fikk kjennskap til var av bra kvalitet. Arenaen var tilpasset bruken, og hadde en anseelig størrelse, sier Guttormsen og legger til at organiseringen også var flott gjennomført.

– Både den helhetlige for Barents Summer Games, men også for judo som særidrett, sier han. 

(Saken fortsetter under bildet)

REPRESENTERTE RANA: Judoutøveren fra Mo i Rana, Elias Forsbø kaster Uchi mata på sin russiske motstander. Foto: Ronald Guttormsen

Elias Forsbø, eneste judoutøver fra Mo i Rana

Elias Forsbø var eneste judoutøver fra Mo i Rana, forteller Guttormsen.

– Det er ikke til å stikke under en stol at spenningen var på topp før kampstart. Internasjonale utøvere menget seg godt med de mer lokale utøverene, så noen enkel vei mot ei topplassering var ikke i syne, sier treneren.

Guttormsen selv utgjorde en av to trenere for den nord-norske judotroppen, og var mildt sagt fornøyd med hvordan Elias styrte kampene sine.

[annonse]
– Med et tap og fire seire endte det til slutt på en respektable 2.plass i sin egen klasse, samt en 3.plass i lagkonkurransen, avslutter Guttormsen. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.