Prisvinnerne Venke Hoff og Gøran Moya flankert av fylkesordfører Sonja Steen og fylkesråd for kultur Aase Refsnes. Foto: Nordland Fylkeskommune

Hoff og Moya fikk årets kulturpris

Skrevet av Redaksjonen
03.12.2018 16:27

– De to kulturprisvinnere har på ulik måte gjort en stor innsats og nybrottsarbeid innen nettopp kunstformidling i Nordland.

Gallerist og kunstformidler Venke Hoff fra Henningsvær og Up-North-general og kunstformidler Gøran Moya fra Bodø fikk Nordland fylkes kulturpris for 2018.

– De som formidler kunsten står gjerne bak i kulissene, og får ofte ikke samme anerkjennelse som de som kun utøver kunsten. Det har vi ønsket å gjøre noe med gjennom årets kulturprisutdeling. De to kulturprisvinnere har på ulik måte gjort en stor innsats og nybrottsarbeid innen nettopp kunstformidling i Nordland, noe som har satt spor langt utover fylkets grenser, sa fylkesråd for kultur Aase Refsnes (SV) i sin tale til prisvinnerne.

Hun legger til at fylkeskommunen fikk inn svært mange nominasjonsforslag i år. 

– Det er veldig gledelig at så mange ser verdien av det kulturen gjør for Nordlandsamfunnet, og ønsker å anerkjenne de ildsjelene som står bak. 

– Den engelske kunstneren William Morris skal en gang på 1800-tallet ha sagt:  «Kunsten skal være for alle" . Den målsettingen deler Nordland fylkeskommune. Gjennom det arbeidet våre to prisvinnere gjør har vi kommet mange steg nærmere en slik holdning til formidling av kunst, repliserte fylkesordfører Sonja Alice Steen før prisvinnerne fikk overrakt premien, et litografi av Ragna Misvær Grønstad og en pengegave på 25.000 kroner.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.