Klarer man å holde smitten på avstand i Rana frem til skoleferien, vil faren for et nytt koronautbrudd bli betraktelig redusert, sier kommuneoverlege Frode Berg. I bakkgrunnen skolesjef Pål-Stian Sjåvik. Foto: Roger Marthinsen

– Holder vi kontroll frem til skoleferien, er mye gjort

Skrevet av Roger Marthinsen
04.05.2021 10:47

– Vi blir ikke ferdig med koronaen til skoleferien, men den overhengende faren for nye utbrudd vil da reduseres betraktelig.

– Kort oppsummert så har det gått bra for oss de siste ukene. Vi har unngått nye utbrudd under en pågående massevaksinering.

Slik startet kommuneoverlege Frode Berg, da han i formiddag orienterte formannskapet om covid-19-situasjonen i Rana. 

– Det er den eldste gruppen som er vaskinert, og de utbruddene vi ser er i liten grad knyttet til denne gruppen. Så et eventuelt utbrudd vil sånn sett ikke berørere vaksineringen av de eldre gruppene, påpekte Berg.

Det er nå nesten ti uker siden det sist ble registrert et korona-tilfelle i Rana. Kommuneoverlegen sier at de neste seks-åtte ukene vil bli meget viktige med tanke på å fortsatt holde pandemien på avstand. Så det vil handle om å holde kontroll frem til skoleferien.

– Når skolene tar ferie vil utbruddspotensialet reduseres betraktelig. Så neste halvannen til to måneder blir viktig. Veldig viktig. Vi blir ikke ferdig med koronaen til skoleferien, men den overhengende faren for nye utbrudd vil da reduseres betraktelig, sa kommuneoverlege Frode Berg.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.