Honningbarna legger i høst ut på turné, og kommer til Kulturhuset Mo den 2. november.

Honningbarna er tilbake – Mo på turnélista

Skrevet av Roger Marthinsen
14.08.2019 17:00

– At Kulturhuset Mo står på turnélista er vi meget fornøyd med, sier Maiken Johansen.

23. august slipper Honningbarna dobbeltsingelen "Siden sist", bandets første utgivelse på over halvannet år. I oktober legger bandet ut på turné, med blant andre Mo i Rana på turnéplanen. 2. november kommer bandet til Mo; nærmere bestemt Kulturhuset Mo.

– Honningbarna er helt korrekt regnet som et av landets aller beste live-band. At Kulturhuset Mo står på turnélista er vi meget fornøyd med. Det er alltid fullt kjør, og maks intensitet hele veien med denne gjengen. Humør og høyt volum garanteres, sier en svært fornøyd Maiken Johansen ved Kulturhuset Mo.

I sin intense levetid har Honningbarna utgitt fem album, vunnet Spellemann- og P3 Gull-priser, og gjennom hundrevis av konserter blitt stadig hyppigere omtalt som landets beste liveband. I fjor høst, etter en omfattende turné etter sitt seneste albumslipp, Voldelig lyd, .valgte bandet å ta en pust i bakken.

Like før sommeren annonserte bandet at de 26. oktober igjen skal fylle Rockefeller, men bortsett fra noen kryptiske drypp i sosiale medier har det vært få andre livstegn å spore. Nå bryter Honningbarna tausheten så til de grader, og annonserer både ny musikk og en to måneder lang høstturné:

23. august slippes som nevnt dobbeltsingelen "Siden sist", som er bandets første utgivelse med ny gitarist, svenske Johan Hansson Liljeberg, og er produsert sammen med Erlend Mokkelbost.

(Saken fortsetter under bildet)

Honningbarna anno 2019.

– Vi vil at musikken vår skal være lyden av de livene en lever, ikke soundtracket av rømmingen fra dem. Også når livene vi lever ikke er særlig catchy, euforiske eller romantiske, men heller oppleves som forvirrende, uforståelige, eller kanskje også voldelige. Eller alt det der samtidig. Disse to låtene er det, sier Honningbarna selv om det som er i vente.

Mo i Rana er et av i alt 22 spillesteder på turnéen, som starter i Gamlebyen Kulturhus i Fredrikstad den 4. oktober. Mo er det ene av tre spillesteder i Nord-Norge; 31. oktober spiller de på Blårock i Tromsø, mens Dama di i Bodø står for tur 1. november.

[annonse]
– Det blir 18 års aldersgrense, og vi skal også se om vi kan ordne med noen U18-plasser på denne. Billetter kommer for salg om kort tid, sier Maiken Johansen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.