Illustrasjonsfoto: Arkiv Foto: Roger Marthinsen

Hotellene i Nordland økte omsetningen med 10 prosent i februar

Skrevet av Markus André Jensen
13.04.2018 14:00

Men det var færre utenlandske overnattinger sammenlignet med i 2017.

Losjiomsetningen på hotellene i Nordland økte med ti prosent i februar 2018, sammenlignet med februar 2017, viser statistikk fra SSB.

Men antall utenlandske overnattinger gikk ned med seks prosent i samme måned, om vi sammenligner med fjoråret.

Det fremgår i en pressemelding fra NHO Reiseliv.

Totalt 245.791 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i februar 2018 er en økning på 7 133 overnattinger fra februar 2017. 

Dette innebærer en økning på 3 prosent, mens Norge totalt hadde tilsvarende økning. Utenlandstrafikken til Nord-Norge har økt med 13 prosent i februar måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt en økning på 5 prosent.

NHOs regiondirektør Ole Hjartøy registrerer at februar har vært en god måned for hotellene i nord.

– Selv om det har vært en liten nedgang i campingtrafikken bidrar hotellveksten til økt totaltrafikk, sier Hjartøy.

Hotellene i Nord-Norge har hatt en økning i totaltrafikken på 4 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 2 prosent. Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge har økt med 17 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 7 prosent.

Det har vært en nedgang i antall norske overnattinger på hotellene i nord på 2 prosent, mens Norge totalt har en økning på 1 prosent.

Hotellene i Nord-Norge har en økning i losjiomsetningen på 11 prosent i februar, mens Norge som helhet har en økning på 5 prosent.

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en nedgang på 3 prosent sammenlignet med februar 2017, mens Norge som helhet har en økning på 5 prosent. Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge har gått ned med 5 prosent, mens den norske trafikken har gått ned med 1 prosent.

Det har i årets første 2 måneder vært 456 655 overnattinger i landsdelen, hvilket er 605 flere enn fjorårets antall. Dette er en økning på 0,1 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 4 prosent.

Overnattingsbedriftene på Svalbard har en nedgang på 1 prosent sammenlignet med februar 2017. Utenlandske gjestedøgn er økt med 37 prosent, mens norske gjestedøgn er gått ned med 15  prosent.

HOVEDPUNKTER:

Nord-Norge har en økning i hotellenes losjiomsetning på 11 prosent i februar 2018.

Derav:

  • Nordland + 10 prosent
  • Troms + 15 prosent
  • Finnmark + 1 prosent

Nord-Norge har en økning i antall totale overnattinger på 3 prosent i februar 2018.

Derav:

  • Nordland + 1 prosent
  • Troms  + 4 prosent
  • Finnmark + 3 prosent

Nord-Norge har en økning i antall totale utenlandske overnattinger på 13 prosent i februar 2018

Derav:

  • Nordland – 6 prosent
  • Troms + 24 prosent
  • Finnmark + 2 prosent

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.