Marie Bergman kommer til Mo i Rana i desember. Foto: Lasse Englund

Hun er årets gjesteartist i Rana kormakeri

Skrevet av Hedda Hiller
27.05.2019 14:18 - OPPDATERT 27.05.2019 17:02

Marie Bergman skal synge inn julen sammen med Rana kormakeri i desember.

Tradisjonen tro hyrer Rana kormakeri inn en gjesteartist for å synge jula inn i Kinoteatret. 

– Den folkekjære, samfunnsengasjerte og varme svenske Marie Bergman kommer til Mo og Rana Kormakeri i innspurten på julestria, skriver Rana kormakeri på arrangementets Facebook-side. 

Marie Bergman har siden slutten av 60-tallet og fram til i dag, produsert 19 album.

I 2015 stod hun på Nordland Teaters scene under Smeltedigelen. Dagens Nyheter i Sverige utnevnte henne til urmor av Skandinavias singer/songwriters. 

– Du tror på det hun synger, og du følger med når hun forteller. En av de sterkeste tekstene hun har bidratt til å udødeliggjøre er "Balladen om K" skrevet av Bjôrn Afzelius . Marie er i høyeste grad aktiv den dag i dag, og har innimellom lekt seg litt med nydelige jazzsanger, skriver kormakeriet. 

På viseklubben Storken i Stockholm startet hun sin karriere i 1968–69. Da sang hun i Putte Wickmans band. 1969–72 var hun medlem i Family Four. I 1974 innledet hun sin solokarriere.

Fra det første albumet Mitt ansikte, har det blitt 19 plater: 14 med eget materiale, to jazzplater, to samlealbum og et livealbum. Hun har fått Dagens Nyheters Kasperpris, Aftonbladets Rockbjörn, Grammis som beste tekstforfatter og Povel Ramels pris Karamelodiktstipendiet.

Hun har vunnet den svenske Melodifestivalen tre ganger. Bergman har spilt på store festivaler, som Roskilde og i Västervik. 

– "Do You Hear What I Hear", er ei forestilling for hele familien der alle i alle aldere har noe å glede seg over og å se fram til. Livet vi presenterer på scenen i år, kommer til å bli an av de vakreste, varmeste og mest underholdende forestillinger vi i Rana Kormakeri har hatt. Sammen med vår varme julestjerne, Marie Bergman, vil vi gi deg akkurat den julestemninga du vil ha og fortjener, avslutter Rana kormakeri. 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.