Foto: Kristian Rødvand

Sørger for at du får raskere tilgang til hurtigtest

Rana kommune øker tilgjengeligheten for korona-testing. Fra neste uke vil det ikke være behov for timebestilling for å få utlevert hurtigtest.

Fra og med mandag 8. november trenger du ikke lenger bestille time for å få utlevert covid-19 hurtigtester på den kommunale testklinikken på Selfors.

– Dersom du har symptomer, eller er nærkontakt til en person som har testet positivt, får du utlevert testutstyr ved oppmøte på testklinikken mellom klokken 17:00-20:00 på ukedager, sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Tore Bratt.

 – Vi tror at mange i Rana med milde symptomer lar være å teste seg, og at en av årsakene er at det er for tungvint å skaffe seg testutstyr for testing hjemme. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Derfor øker vi nå tilgjengeligheten for testing, og utleverer hurtigtester uten timebestilling, sier kommuneoverlege Frode Berg. 

– Testutstyret er gratis. Du tar prøven fra fremre del av nesen og analyserer prøven selv. Det er viktig å følge instruksjonene du får utlevert sammen med testutstyret, sier Berg.

Dersom testen gir positivt utfall – altså at du har covid-19 – skal dette meldes på epost til [email protected].

– Du vil da få instruksjoner for hvordan du skal forholde deg til den positive testen, og du vil bli kontaktet av smittesporingsteamet, sier kommuneoverlege Berg, som også poengterer:

– Tilgangen på hurtigtester er begrenset. Det blir ikke utlevert testutstyr til personer uten symptomer og som ikke er nærkontakter. Vi ber om at alle respekterer dette, og at ingen hamstrer testutstyr til senere bruk eller for sikkerhets skyld.

Rana kommune avvikler forøvrig nå tilbudet med test før utenlandsreise. Personer som ønsker test og dokumentasjon før utenlandsreise bes kontakte private aktører, eller undersøke testtilbud på flyplass de skal reise ut fra.

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.