Foto: Silje-Tamara Rojas

"Hva skjer med Rana Voksenopplæring?"

Skrevet av Randi Evensen
02.12.2019 16:53 - OPPDATERT 02.12.2019 19:31

DEBATT: – Arbeidsplassen min ser ut til å tå i oppløsning. Endringene skjer så fort at det er vanskelig å forstå hva som skjer, skriver Randi Evensen ved Rana Voksenopplæring.

Jeg er ansatt som adjunkt med videreutdanning i norsk som 2. språk, og har jobbet med norskopplæring for voksne siden 2015.

I vår fikk jeg plutselig beskjed om at arbeidsplassen min ikke lenger skulle ligge under skolesjefen og avdeling for Oppvekst og Kultur. Rana Voksenopplæring (RaVo) ble flyttet ut av skoleetaten og over til en nyopprettet avdeling, kalt Kunnskap og integrering, med ny sjef.

Da hadde vi fremdeles rektor og inspektør. Endringene var derfor ikke så merkbare. Men, etter noen måneder fikk vi beskjed om at 7 ½ lærerstillinger og en merkantil stilling skulle opphøre. Det på tross av at elevmassen som er knyttet opp til skolen vår minket mindre enn forventet.

I løpet av de tre siste månedene har fire skremmende hendelser rammet arbeidsplassen min;

1. I kommuneadministrasjonens handlingsplan fremgår det at RaVo skal ledes uten pedagogisk leder.

2. Kunnskap og integrering m/ sjef blir nedlagt.

3. RAVO blir for tredje gang bestemt flyttet til en ny avdeling: Barn - og familieavdelingen.

4. Inspektørstillingen opphører 31.12 -19.

Er det rart jeg går og grubler over følgende spørsmål:

[annonse]
HVORDAN kan RaVo bli flyttet tre ganger, uten at det foreligger politiske vedtak?

HVORDAN kan man ta fra Rana Voksenopplæring, en skole med høyt pedagogisk innhold, sin pedagogiske ledelse?

HVA vil politikerne og Rana kommune egentlig med RaVo?

Jeg har i hele vår og høst gått på jobb og undervist i norsk. Jeg elsker jobben min på RaVo. I et samfunnsøkonomisk perspektiv er god undervisning en lønnsom investering.

Mitt nyttårsønske er at RaVo tilbakeføres til skoleetaten. Jeg håper at vi fortsatt kan tilby kvalifisert og god norskundervisning til alle de 140 elevene vi har, samt at de 30 elevene på spesialpedagogisk avdeling fortsatt får den undervisningen de har krav på.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.