I morgen starter stolpejakten 2021. Her fra fjorårets stolpejakt på Hauknesstranda. Foto: Ole Morten Wie

I fjor var 1.800 med på jakten – i morgen starter ny sesong

Skrevet av Roger Marthinsen
29.04.2021 06:00

Er du klar for årets stolpejakt?

– Vi starter årets stolpejakt med stolper på Hauknesstranda, Klokkerhagen, Mjølan og i byen, fra i morgen fredag 30. april. Etter hvert vil det bli satt ut stolper to andre steder, så til sammen vil det bli 64 stolper i Rana. I tillegg vil det i år bli stolper både på Nesna og på Træna. 

Dette sier Mo Orienteringsklubbs Ole Morten Wie, foran stolpejakten 2021, som altså starter i morgen.

Stolpejakten er nærturer i byområdet, der en app på mobiltelefonen erstatter kart og kompass. Stolpene står som regel på eller ganske nært en sti eller vei. Det skal ikke være vanskelig og med god hjelp av stolpejakt-appen, kart og med GPS-funksjonen på appen er det ikke vanskelig å finne fram til stolpene.

– Dette er det femte året på rad vi arrangerer stolpejakten. I fjor var det hele 1.800 deltagere, noe vi er veldig fornøyde med, sier Wie.

Stolpejakten arrangeres i hele Norge, og det er ofte deltagere som tar turen rundt omkring i landet for å "ta stolper" på nye steder.

– Vi regner med at rundt 500 av deltagerne i fjor var fra andre steder enn Rana. Vi fikk tilbakemeldinger fra flere som tok turen blant annet fra Bodø, kun for å gå på stolpejakt på Mo, forteller Ole Morten Wie.

Blant deltakerne vil det på slutten av året bli trukket ut gavepremier blant de som har vært på minst 60 stolper. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.