I morgen, tirsdag 12. februar klokken 18:00, legges vegen om forbi Mjølan-krysset. Interimsvegen er markert i grått i dette kartet. Den gule stripa er gang- og sykkelveg.

I morgen åpnes ny vei forbi Mjølan

Skrevet av Roger Marthinsen
11.02.2019 09:52 - OPPDATERT 11.02.2019 11:05

Fra i morgen kveld tas en ny på fylkesvei 12 forbi Mjølan, i bruk.

Tirsdag ettermiddag går entreprenør Bertelsen & Garpestad i gang med omlegging av fylkesvei 12 forbi Mjølan-krysset. Fra da og i noen måneder fremover skal trafikken gå langs en interimsveg, som er bygget parallelt med fylkesvei 12.

– Vi skal skifte ut 7.500 kubikkmeter med masser og bygge fylkesvegen opp på nytt. Vi gjør oss først ferdige nord for krysset, og når vi er ferdige der senere i år, går vi i gang på sørsiden, sier byggeleder Terje Krommen i Statens vegvesen.

Omleggingen til nytt kjøremønster starter i morgen, tirsdag, klokken 18:00. Arbeidet er ventet å ta en liten halvtime, og trolig blir trafikken nordfra sendt via Selfors akkurat i det omleggingen skjer, for å unngå unødvendig ventetid ved anlegget.

Når omleggingen er gjort vil trafikken kunne passere som vanlig, dog med nedsatt fartsgrense til 50 km/t.

Prosjektet fylkesvei 12 Mjølan omfatter bygging av en ny rundkjøring, der det i dag er et vanlig kryss mellom fylkesvegen og Murbakken. I tillegg skal det bygges en gang- og sykkelvegbru over fylkesvegen, samt busslommer på begge sider.

Prosjektet skal være ferdig til skolestart høsten 2019. Entreprenør er Bertelsen & Garoestad AS. Statens vegvesen er byggherre på vegne av vegeier Nordland fylkeskommune.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.