Sunniva Lind Høverstad under overflaten i Øyungendammen. Foto: Ketil Born

I Oslo er det så varmt at ranværingen bare jobber under vann

Skrevet av Hedda Hiller
05.07.2018 18:00 - OPPDATERT 06.07.2018 14:36

Oslo har ikke hatt en varmere sommer siden 1947. Det utnytter fotograf Ketil Born til det fulle.

– Det er så varmt her nede nå at jeg jobber bare under vann, sier fotograf Ketil Born.

Ranværingen bor i Oslo, som har rekordvarme dager. Ikke siden 1947 har gjennomsnittstemperaturen vært høyere. Det utnytter Born til det fulle, og er i gang med en ny serie, hvor alle bildene tas under vann.

(Saken fortsetter under bildet)

Ketil Born leker seg med lysets brytning i overflaten. Foto: Ketil Born

– Vannet gjør fantastiske ting med solens stråler. Lys gir flere dimensjoner og flere utfordringer til en fotograf. Ikke minst fysisk, noe som selvsagt også gjelder modellen, sier Ketil Born.

Born tar bildene i Øyungendammen i Maridalen, hvor badetemperaturen er godt over 20 dager. Han bruker bare maske og svømmeføtter under dykkene. Bildene tar han med Fuji xo-2 pro i et tilpasset hus for fotografering under vann. Born har brukt sin datter Agnes Born som modell på flere av bildene. De siste dagene er det Sunniva Lind Høverstad som har vært modell.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildene til utstillingen blir tatt i Maridalen. Foto: Privat

– Maridalen er en vakker plass, og vi har fantastiske dager der oppe. Målet er å på sikt lage en utstilling med hele serien, så jeg må ennå holde kortene litt tett til brystet, sier Ketil Born.

(Saken fortsetter under bildet)

Skuespiller Sunniva Lind Høverstad foran kamera, under vann. Foto: Ketil Born

Hjemme i Ketils fødeby, Mo i Rana, lar sommeren vente på seg, men metrologikonsulent hos metrologisk institutt, Jan-Inge Hansen, sier at det er grunn til forsiktig optimisme.

– Det er ikke artig å være nordlending og sitte å høre om rekordene sørpå. Oslo har ikke hatt varmere gjennomsnittstemperatur siden 1947, og mai var den varmeste noensinne. Men nå har Tromsø faktisk hatt like mange soldager i juli som i hele juni, så noe har gått i riktig retning også i nord, sier Jan-Inge Hansen.

Datteren Agnes Born har også stilt opp som modell. Foto: Ketil Born

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.