Rana kommunes talentutviklere Ida Maria Sivertsen og Håkon Skog Erlandsen vil høre fra Ranas ungdom.

Ida Maria og Håkon vil høre fra deg!

Skrevet av Roger Marthinsen
23.09.2020 19:30

– Vi trenger ungdommens mening.

– Vår plan er å gjøre Rana til en enda mer spennende by, og da spør vi selvfølgelig dere, ungdommen, hva har dere lyst til å gjøre, sier Håkon Skog Erlandsen i en videosnutt som nå sendes ut til alle ungdomsskolene i Rana og Polarsirkelen videregående skole. 

Videoen er laget i forbindelse med en spørreundersøkelse som artistene Ida Maria Sivertsen og Håkon Skog Erlandsen, som er ansatt som talentutviklere i Rana kommune, står bak. Undersøkelsen retter seg mot ungdom mellom 13 og 25 år, og Ida Maria og Håkon vil vite hva ungdom i Rana interesserer seg for. Samtidig skal man også finne unge talenter som skal løftes frem og få hjelp til å utvikle seg videre.

– Til Rana-ungdommen er det en klar oppfordring: Kom med gode svar, så skal vi skape nye muligheter til å møtes, og ikke minst få kule ting til å skje her i byen, sier Håkon Skog Erlandsen og Ida Maria Sivertsen i denne videoen, der de presenterer undersøkelsen:

Svarene ungdommen gir skal legge grunnlag for nye møteplasser for kultur, som workshops og mentorordninger. Den første workshopen skal gjennomføre 5. og 6. oktober.

– På programmet står DJ. Hold av datoene dersom du er interessert, oppforder Rana kommunes talentutviklere. 

Mentorordningen som skal på plass handler om å sette unge talenter i kontakt med etablerte kunstnere. Er du en som liker å skrive, kan du kanskje få kontakt med en forfatter. Er du ei som liker å drive med visuell kunst, kan du kanskje få hjelp og råd til hvordan du skal få vist frem ditt talent. 

– Sammen skal talentutvikling i Rana kommune bidra til å styrke de gode kreftene som allerede finnes i kulturlivet, og løfte frem de talentene som finnes der ute, står det i en pressemelding fra Rana kommune.

----------

[annonse]
LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.