Det kan bli kostbart om du tar sjansen på å reise på ferie når du er syk. Det advarer forsikringsselskapet om. Foto: Pixabay

– Ikke reis på ferie hvis du er syk

Skrevet av Redaksjonen
09.07.2019 17:00 - OPPDATERT 09.07.2019 19:30

Dersom man er syk på utreisetidspunktet og sykdommen forverres på reisen, vil reiseforsikringen normalt sett ikke dekke kostnadene, opplyser Europeiske reiseforsikring.

Europeiske Reiseforsikring ser hvert år flere tilfeller hvor kunder legger ut på lange reiser med alvorlige sykdommer, opplyser informasjonsdirektør Jon Berge i selskapet.
En reiseforsikring dekker både transportutgifter, legebehandling og medisiner, men kun dersom sykdommen oppstår uventet og akutt.

– Dersom du er klar over at du er syk før du reiser, vil det normalt sett ikke være dekket av reiseforsikringen hvis sykdommen forverres på reisen. Vi ønsker å gjøre folk oppmerksomme på den økonomiske risikoen de utsetter seg for dersom de reiser når de syke, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

Reiseundersøkelsen 2019 viser at hele syv av 1ti prioriterer ferien fremfor helsen. Kun fire prosent vil la vær å reise på ferie grunnet sykdom.

KOSTBART Å HØRE PÅ LEGEN

Et sykehusopphold i utlandet kan fort bli dyrt, og tall fra Finans Norge viser at forsikringsselskapene i Norge betalte ut over én milliard kroner i 2018 – bare knyttet til sykdom på reise.

– Vi har akkurat nå en kunde som er innlagt på et privat sykehus i USA. Døgnprisen der ligger på rundt 250 000 kroner, forteller Berge.

Europeiske Reiseforsikring ser hvert år flere tilfeller hvor kunder legger ut på lange reiser med alvorlige sykdommer.

– Selv om legen har sagt at du er frisk nok til å reise, betyr ikke det automatisk at du er dekket av forsikringen om du gjør det. Legene uttaler seg på medisinsk grunnlag, og tenker ikke alltid på regningen pasienten kan bli sittende igjen med om sykdommen forverres på turen. Vi har sett flere tilfeller hvor leger i etterkant har angret på at de har rådet pasienter til å reise, fordi sykdommen har forverret seg og prislappen har ført til økonomisk ruin for den det gjelder, sier Berge.

I TVIL? KONTAKT REISESELSKAPET

Europeiske reiseforsikring har utviklet en helsesjekk hvor kunder selv kan sjekke om de vil ha begrensinger i dekningene – før de reiser.

– Det beste du kan gjøre er å kontakte reiseforsikringsselskapet ditt for å være klar over hvilke sykdommer du eventuelt ikke er dekket for.

Reiseforsikringen vil uansett hjelpe deg dersom du for eksempel blir utsatt for en ulykke, tyveri eller forsinkelse.

Et annet godt råd er å alltid ha med seg Europeisk helsetrygdkort ved reiser i Europa. Da vil man uansett kunne få hjelp på offentlige sykehus.

* Reiseundersøkelsen 2019 ble utført fra 24.april – 3.mai 2019 av Kantar TNS på oppdrag av Europeiske Reiseforsikring. Resultatene gir et representativt bilde av nordmenn mellom 16 og 67 år som har vært på privat ferie i løpet av det siste året. Det ble gjennomført 1001 intervjuer.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.