Ifra Samatar Abdullahi er en av 54 studenter som i vår har fått sin sykepleier-bachelor, etter tre års utdanning på Helgeland. Foto: Kjell Jacobsen / Nord universitet

Ifar er en av 54 ferske sykepleiere som er utdannet på Helgeland

Skrevet av Roger Marthinsen
03.07.2020 09:33 - OPPDATERT 03.07.2020 10:52

Ifra Samatar Abdullahi fra Halden har god grunn til å smile. Etter tre år som sykepleierstudent på Helgeland, har hun nå fått vitnemålet som slår fast at hun endelig kan kalle seg sykepleier.

Denne våren har 92 nye kandidater fullført en bachelorgradsutdanning ved Nord universitet på Helgeland. Av disse er over halvparten sykepleiere. 

Ved Nord universitet på Helgeland har 54 studenter fullført sin sykepleierutdanning denne våren. De fleste på heltid, men også noen på deltid. Dette er det nest høyeste antallet av nye sykepleiere universitetet har uteksaminert de siste seks årene, og en dobling fra år 2015. 

Ifra Samatar Abdullahi fra Halden er en av de 54 sykepleierstudentene som er uteksaminert i vår. Etter tre år som sykepleierstudent på Helgeland har hun fått vitnemålet som slår fast at hun endelig kan kalle seg sykepleier.

– Det er en seier, sier 22-åringen, som frem til august skal fortsette å jobbe ved Helgelandssykehuset, slik hun har gjort ved siden av studiene den siste tiden.

Ved Nord universitet venter man at antallet sykepleierstudenter vil øke ytterligere fremover.

– Vi har økt opptaket de siste årene og slik det ser ut nå vil vi få et historisk godt resultat allerede om et år, sier studieleder for sykepleierutdanningen ved studiested Mo i Rana, Øyvind Christiansen.

Uteksaminerte sykepleiere Nord universitet på Helgeland, 2015-2020

  • 2015 – 29
  • 2016 – 51
  • 2017 – 48
  • 2018 – 65
  • 2019 – 53
  • 2020 – 54
Det er ikke bare nyutdannede sykepleiere som nå kan glede seg over fullført bachelor ved Nord universitet på Helgeland. Totalt har 92 personer fullført sin bachelor ved Nord universitet på Helgeland denne våren, fordelt på sykepleiere, barnehagelærere og økonomi og ledelse. 

– Vi utdanner mange kandidater på Helgeland innen flere ulike fagområder. Og Nord universitet er opptatt av å befeste denne posisjonen ytterligere i årene som kommer, sier Levi Gårseth-Nesbakk, prorektor for utdanning ved Nord universitet.

[annonse]
– I tillegg til utdanning er det viktig for Nord universitet å ha gode forskningsprosjekter, formidlingsaktiviteter og andre samarbeidsformer på Helgeland. Vi ønsker derfor å ha et godt samarbeid med ulike parter i hele regionen, sier Gårseth-Nesbakk.

For Ifra Samatar Abdullahi går turen snart videre til Oslo, hvor hun har søkt jobb ved Oslo universitetssykehus. Selv er hun veldig fornøyd med å ha tatt utdanningen sin på Helgeland.

– Det har vært tre utrolig fine år, og som student her blir du del av et godt studiemiljø. Faglærerne her er gode til å undervise, og ikke minst så har alle praksisperiodene vært veldig fine. Jeg har lært så mye, sier den nybakte sykepleieren.

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.