Nå skal det bli ekstra mye hav på Helgelandskysten, melder meteorologene. Her fra Aldersundet. Foto: Kristin Marthinsen

Ikke fått nok vær? Nå advares det mot høyt hav!

Skrevet av Roger Marthinsen
13.01.2020 14:07 - OPPDATERT 13.01.2020 17:02

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om høy vannstand.

Regn, snø, vind, sludd, rasfare, sklette, skredfare, flomfare; værvarslene på starten av 2020 har bydd på mye vær og dertilhørende varsler og advarsler fra meteorlogisk institutt. Som i dag har et nytt farevarsel for året, med dertilhørende varsel-ikon, å by på: Farevarsel for høy vannstand for de kommende dagene.

– Det blir høy vannstand på store deler av kysten av Norge de neste dagene. I dag blir det høy vannstand fra Møre og Romsdal og opp til og med Vest-Finnmark. Tirsdag flytter faren seg sørover til Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestland, meldes det.

På kysten av Nordland kan det i ettermiddag ventes vannstand på 45-55 centimeter over høyden som er oppgitt i tidevannstabellene.

Vannstanden er ventet å være på det høyeste frem til rundt klokken 15 i dag.  

Varvarselet for de kommende dagene viser forøvrig mer av det vi har hatt i regionen  siden romjula; mye nedbør.

Men merk av kommende lørdag og søndag; da kan det faktisk bli et par dager med oppholdsvær – før det igjen skal begynne å regne i strie strømmer på Nord-Helgeland. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.