Foto: Kristian Rødvand

Ikke med i neste verdenscup-runde – men det betyr trolig at Emilie skal til OL

Flere utøvere er sendt til høyden for å forberede seg til OL i Beijing. Og Emilie Kalkenberg kan ha fått svaret på hvorfor hun var langt under normal-nivå i den forrige verdenscup-runden.

Emilie Ågheim Kalkenberg er ikke i troppen som Norges skiskytterforbund har tatt ut til verdenscup-runden i Ruhpolding. Etter en svak sprint i Oberhof før helga kan det tolkes som et dårlig tegn med tanke på OL-plass for Skonseng-løperen.

Men at Emilie ikke skal gå verdenscup i Ruholding denne uka behøver imidlertid ikke bety at hun ikke kommer med i OL-troppen, som trolig blir offentliggjort av Olympiatoppen senere i dag:

Norges skiskytterforbund opplyser i en pressemelding at samtlige av løperne på elite herrer og noen av utøverne på elite damer nå reiser til høyden for å forberede seg til OL i Beijing, i stedet for å gå verdenscup i Ruhpolding.

På damesiden er heller ikke Ingrid Landemark Tandrevold og Ida Lien med i uttaket som er gjort til verdenscup-runden i Ruhpolding. Lien er allerede klar for OL – hun ble tatt ut sammen med Marte Olsbu Røiseland og Tiril Kampenhaug Eckhoff i uttaket som ble gjort rett før jul. 

Emilie selv har ikke fått noe konkret beskjed om hvorvidt hun skal til OL, men bekrefter overfor Rana No at hun nå er på tur til en precamp til OL, i Lavaze.

– Så jeg håper virkelig det vil si jeg er med i troppen, sier Emilie, som forteller at planen hele veien har vært at OL-laget skal forberede seg i høyden i stedet for å gå den kommende WC-runden, for så å være tilbake i neste runde som går i Anterselva.

– Det er noen unntak for folk som velger å stå over andre helger, og derfor kan gå denne helga. Jeg vurderte også det, siden jeg sto over Frankrike. Jeg har imidlertid slitt med noen bivirkninger etter at jeg tok koronavaksinen i jula, og kan derfor ikke gå hardt før det slipper helt tak. Så det blir bare rolig mengdetrening på meg ei stund fremover nå, sier Kalkenberg. 

Landslagssjef Per Arne Botnan sier til Rana No at Kalkenberg er blant utøverne som er sendt til Lavaze, og at landslagsledelsen i går leverte sin OL-innstilling til Olympiatoppen.

– Så får vi se hva Olympiatoppen gjør når de skal gjøre sitt uttak. Det er ventet å komme i løpet av kvelden, og det blir jo spennende å se hva som kommer, sier Botnan. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Uttaket til verdenscup-runden inneholder dermed en rekke "nye" navn både på kvinne- og herreside, i forhold til hva vi er vant med i verdenscup-sammenheng. 

Uttak verdenscup Ruhpolding:

Kvinner: Tiril Kampenhaug Eckhoff, Karoline Knotten, Marte Olsbu Røiseland, Ragnhild Femsteinvik, Karoline Erdal, Juni Arnekleiv

Menn: Aleksander Fjeld Andersen, Sverre Dalen Aspenes, Håvard Gutubø Bogetveit, Sindre Fjeldheim Jorde, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Johannes Dale

Det arrangeres også IBU Cup i Osrblie til helgen, og i og med at flere av de som vanligvis går IBU skal gå verdencup, blir det også noen nye fjes å se sammen med Marthe Kråkstad Johansen og resten av IBU-løperne.

Uttak IBU Cup Osrblie: 

Kvinner: Jenny Enodd, Eline Grue, Marthe Kråkstad Johansen, Une Kvelvane, Marit Skogan, Åsne Skrede

Menn: Johan Olav Smørdal Botn, Martin Femsteinevik, Jørgen Krogsæter, Vetle Rype Paulsen, Sindre Pettersen, Endre Strømsheim

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.