Ikke korona-smittet likevel

Skrevet av Roger Marthinsen, Kristian Rødvand
08.07.2020 06:59 - OPPDATERT 08.07.2020 07:31

Det andre korona-tilfellet i Vefsn var likevel ikke korona.

Det har blitt foretatt flere kontrollprøver i forbindelse med personen som fikk påvist positiv covid-19 prøve tidligere i juni. Det er nå konkludert med at prøven som konstaterte med smittetilfelle nummer to i Vefsn, var falsk positiv. Dette betyr at vedkommende ikke var smittet av covid -19. 

Dette skriver Vefsn kommune på sine hjemmesider. Dette betyr altså at det så langt er påvist ett korona-tilfelle i Vefsn.

Det er til nå tatt 794 tester i Vefsn. 788 er negative, og 1 er negativ. 5 svar mangler.

De siste seks uker har antall meldte tilfeller med covid-19 i Norge vært stabilt og ligget på mellom 80-115 tilfeller ukentlig. Den samlede overvåkingen indikerer at det fortsatt er lav spredning av covid-19 i befolkningen og at smitte i hovedsak foregår rundt kjente tilfeller og i lokale clustre.

Falske positive tester har funnet sted også i Rana. Tidlig i korona-pandemien ble fødeavdelingen ved Helgelandssykehuset på Mo stengt noen dager, da en jordmor Trine Solbu Helland ble testet positiv. Kontrolltesten viste at den positive testen var feil.

Også testen av en person som reiste med tog fra Mo til Bodø og taxi da vedkommende skulle på sykehus i Bodø, ga feil korona-diagnose. Den positive testen som ble tatt ved Nordlandssykehuset viste seg å være falsk positiv. 

----------

LES OSGÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.